MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sayılkan'dan 'maske' isyanı: 2 saatte tükeniyor, günde 300 kişiye cevap vermeye çalışıyoruz!
Sağlık
17 Nisan 2020 Cuma 15:12

Sayılkan'dan 'maske' isyanı: 2 saatte tükeniyor, günde 300 kişiye cevap vermeye çalışıyoruz!

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Sayılkan,“Her eczaneye günde 100 kişiye verecek kadar maske veriliyor. Dolayısıyla maskeler 2 saat geçmeden tükeniyor. Biz, 8 saatlik mesaimizin kalan 6 saatinde ortalama 300 kişiye ‘maske yok, neden yok, ne zaman gelir’ sorularına cevap vermeye çalışıyoruz. 10 güne 5 maske gerçekçi bir çözüm değil. Diğer iller de işin içine girdikçe bizim iş biraz daha aksayacak… Çünkü yeterli maske üretimi yok” dedi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Çin'den dünyaya yayılan ve Türkiye'ye de zor günler yaşatan koronavirüsle mücadelede kritik ekipmanların başında maske geliyor. 

Hükümetin maske satışını yasaklayarak Bakanlık tarafından ücretsiz dağıtım kararı temin tartışmalarını da beraberinde getirdi. Vatandaşlar cep telefonlarına gelen kod ile 10 günde bir 5 adet maskeyi eczanelerden ücretsiz alma hakkına sahip olurken, uygulama İzmir'de sıkıntı yarattı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından İzmir’e gönderilen maske sayısının yeterli olmadığını öne süren İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan'dan süreçle ilgili önemli açıklamalar geldi. 

İzmir’de her eczaneye 500 maske geldiğini ancak maskelerin ortalama 2 saat içinde tükendiğini belirten Eczacı Odası Başkanı Sayılkan, mağduriyet yaşandığını ifade etti. 

MASKELER 2 SAATTE TÜKENİYOR!
Sayılkan, eczacıların günde ortalama 300 kişiye neden maske olmadığını ve ne zaman geleceğini açıklamak durumunda bırakıldığını ifade etti.

Sayılkan şunları söyledi: Bir gün önce merkezlere maske yollamıştık. İkinci tur için yeterli maske yoktu. İlçelerde ciddi mağduriyet olduğu için biz de ilçelere gönderelim dedik. Çünkü ilçelerde yaşayan vatandaşlara mesaj gidiyor ama ilçelerdeki eczanelere Sağlık Bakanlığı yeterli maske yollamıyor. Çünkü maskeyle ilgili sıkıntı var. İstanbul, Ankara’nın ardından İzmir’e sıra geldi ama dediler ki; ‘İzmir’e bizim yeterli maskemiz yok, merkezden başlayalım...

Bu eczacı arkadaşlarımız için de ciddi bir sorun… Her gün yüzlerce vatandaşa cevap veriyorlar. Biz de bunu rahatlatmaya çalıştık. Ama şimdi de merkezdekiler gecikti, yeni parti gelsin diye bekliyoruz. İzmir’de yaklaşık bin 800 eczane var. Her eczaneye günde 100 kişiye verecek kadar maske veriliyor, hakkımız bu kadar. Her gün 5’er taneden 500’er maske geliyor, eczacı onu dağıtıyor. Dolayısıyla maskeler 2 saat geçmeden tükeniyor. Biz, 8 saatlik mesaimizin kalan 6 saatinde ortalama 300 kişiye ‘maske yok, neden yok, ne zaman gelir’ sorularına cevap vermeye çalışıyoruz. 10 güne 5 maske gerçekçi bir çözüm değil. Diğer iller de işin içine girdikçe bizim iş biraz daha aksayacak… Çünkü yeterli maske üretimi yok!.. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir