MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seçim Kurulu'ndan 'CHP İzmir Kongresi' kararı: Yönetimde 2 değişiklik!
Politika
19 Eylül 2023 Salı 12:13

Seçim Kurulu'ndan 'CHP İzmir Kongresi' kararı: Yönetimde 2 değişiklik!

CHP İzmir'de blok listeyle yapılan ve il başkanının yanı sıra ilçe yönetim kurulu üyeleri ve kurultay delegelerinin de belirlendiği seçimin ardından İl Seçim Kurulu yapılan itirazları karara bağladı. Yönetim kurulu listesinden 2 isim düşürülürken, yerlerine yine Aslanoğlu'nun kazanan listesinden 2 isim geldi.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) geride kalan cumartesi günü gerçekleşen ve İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun CHP Konak İlçe Eski Başkanı Mehmet Şakir Başak'la girdiği yarışı açık farkla kazanıp 9 ay önce atandığı koltuğa bu kez seçilerek oturduğu İl Kongresi'nin ardından itiraz süreci de sonlandı. 

CHP İzmir'de blok listeyle yapılan ve il başkanının yanı sıra ilçe yönetim kurulu üyeleri ve kurultay delegelerinin de belirlendiği seçimin ardından İl Seçim Kurulu yapılan itirazları karara bağladı. 

Buna göre kurul Serdar Aktop ve Cemal Hocaoğlu'nun yönetim kurulu üyeliklerini düşererek yerlerine yine Aslanoğlu'nun listesinden Gülşen Karataş Şişbacak ve Aslıhan Altan'ın gelmesine karar verdi. 

Hocaoğlu, oy sayısı kota uygulandıktan sonra ilk 30 için yetersiz kaldığı için, Serdar Aktop ise meclis üyeliği görevinden istifa etmesi gerektiği tarihte ayrılmadığı için il yönetim kurulunda yer alamadı. 

AKTOP'TAN AÇIKLAMA VE O İSİMLERE SERT TEPKİ! 
Öte yandan yönetim kurulu üyeliği düşen Serdar Aktop'tan yazılı bir açıklama geldi. Aktop açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan İl Kongresi’nde İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevi sebebi ile; 2019’da Karşıyakalı hemşehrilerimizin oylarıyla seçildiğim ve 4.5 yıla yakın süre sürdürdüğüm meclis üyeliği görevimden ayrıldım. Partimin bana verdiği başka bir görev doğrultusuyla ve değerli il delegelerinin takdiriyle İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildim. Siyasi Partiler Yasası gereği meclis üyeliğinden istifa etmem gerekliliği üzerine; verdiğim dilekçenin geç olması sebebiyle üzülerek söylüyorum ki parti ahlakından uzak, aciz bazı partililerimiz, İl Seçim Kurulu'nun önünde sabaha kadar verdikleri itiraz sonucunu beklemişlerdir. İl Yönetim Kurulu Üyeliğim düşmüştür. İki göreve de seçimle gelmeme rağmen, bu teknik sebepten dolayı, iki temsiliyet hakkından da mahrum kalmış oldum. Sürecin sıcak gündem olmasından ötürü siyasi veya hukuki bir değerlendirmeden ziyade, Karşıyaka ve İzmir kamuoyunun takdirine sunmak istedim… Her şeye rağmen; Cumhuriyet Halk Partisi neferi olarak önümüzdeki yerel seçim sürecinde partimizin iktidarını Karşıyaka’da İzmir’de ve tüm Türkiye’de yeniden başarılı kılmak için var gücümle çalışacağım" ifadelerini kullandı. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir