MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seçimi kazandı ama koltuğa rakibi oturdu!
Politika
10 Haziran 2021 Perşembe 08:50

Seçimi kazandı ama koltuğa rakibi oturdu!

Aliağa'nın Karaköy Mahallesi'nde gerçekleşen muhtarlık ara seçiminde ilginç bir gelişmenin yaşandığı aktarıldı. Seçimde Yunus Türkmen ve Reşat Kara'nın yarıştığı belirtildi. Seçimi kazanan Türkmen'in ikametini taşıma tarihinin 6 aydan kısa olduğu için sandık sonucunun değiştiği öğrenildi. Seçim Kurulu'nun Kara'yı kazanan olarak ilan ettiği belirtildi.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından alınan karar gereği 6 Haziran Pazar günü  bazı mahalle muhtarlıklarında seçimler gerçekleşti.

Türkiye genelinde 765 yerde ara seçim için sandıklar kuruldu. İzmir'de 23 mahallenin yeni muhtarlarını belirlediği seçimde göreve gelenler merak edildi. Seçimin ardından 2 günlük itiraz süresi sonrasında mahallelerinde muhtarlık koltuğuna oturanlar belli oldu.

Aliağa'nın Karaköy Mahallesi'nde gerçekleşen muhtarlık seçiminde ilginç bir gelişme yaşandığı aktarıldı.
Seçim Yunus Türkmen ve Reşat Kara'nın yarışına sahne oldu. Sandıkta fazla oyu alan Yunus Türkmen'in seçimi kazandığı belirtildi.  Ancak Türkmen'in ikametini taşıma tarihi 6 aydan kısa olduğu için seçimin sonucu değişti. İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı kararla Türkmen'in seçime katılım hakkını kaybettiği gerekçe gösterildi. Seçimin galibi olarak Reşat Kara'nın ilan edildiği belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir