MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seferihisar Belediyesi'nden AK Parti'ye 'satış' yanıtı!
Yerel Yönetimler
28 Aralık 2020 Pazartesi 11:52

Seferihisar Belediyesi'nden AK Parti'ye 'satış' yanıtı!

Açıklamada satışa konu parsellerin kıraç ve taşlık bir toprak yapısına sahip olup, sadece turizm tesis alanı yapılabilecek nitelikte olduğunun altı çizilerek, belediyenin turistik tesis yapıp işletme imkanı olmadığı için bölgeye sağlayacağı katkı nedeniyle özel sektör seçeneğinin devreye alındığını vurgulandı.

Seferihisar Belediyesi'nden AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın'ın satış eleştirilerinin ardından detaylı açıklama geldi. 

Açıklamada satışa konu parsellerin kıraç ve taşlık bir toprak yapısına sahip olup, sadece turizm tesis alanı yapılabilecek nitelikte olduğunun altı çizilerek, belediyenin turistik tesis yapıp işletme imkanı olmadığı için bölgeye sağlayacağı katkı nedeniyle özel sektör seçeneğinin devreye alındığını vurgulandı. Ayrıca, "Belediyemize ait bu parsellerin satışından gelecek parayla vergi yapılandırmasına başvurup tamamını vergi dairesine yatıracağız. Böylelikle yapılandırmadan da 11 Milyon TL gibi bir fayda sağlayacağız" denildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

30 Aralık 2020 tarihinde ihalesi gerçekleşecek 15.127 m2 turizm tesis alanı imarlı arsaların satışıyla ilgili AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın’ın açıklaması sonrası kamuoyunu bilgilendirme gereği doğdu. 

Söz konusu parseller kıraç ve taşlık bir toprak yapısına sahip olup, sadece turizm tesis alanı yapılabilecek niteliktedir. Günümüz şartlarında belediyemizin turistik tesis yapıp işletme imkânı olamayacağı için, belediye meclisimizce özel sektörün bu alanı değerlendirmesinin Seferihisar’ın yararına olacağı kararlaştırılmıştır. Buraya yapılacak tesis, Seferihisar’daki istihdamı arttıracak, ekmeğimizi büyütecektir.

Belediyemize ait bu parsellerin satışından gelecek parayla vergi yapılandırmasına başvurup tamamını vergi dairesine yatıracağız. Böylelikle yapılandırmadan da 11 Milyon TL gibi bir fayda sağlayacağız.

Biz İstanbul Silivri’deki gibi semirtilen yandaş müteahhitlere yüzlerce dönüm bedava arazi vermiyoruz. Üstünde değer olan, stratejik fabrikaları satmıyoruz! Biz AKPli belediyeler gibi vergi borçlarımızı cami arsası takas ederek kapatmıyoruz. SPK onaylı değerleme kuruluşlarının belirlemiş olduğu rakamlarla, şeffaf bir şekilde ihaleye çıkıp hem yatırımcının önünü açıyor hem de belediyemize kaynak yaratıyoruz. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir