GCoM (Global Covenant of Mayors for Climate and Energy) sekretaryası tarafından yıl içerisinde raporlama döneminde iklim krizine karşı adaptasyon ve mitigasyon alanında faaliyet gösteren kentlere ve konuyla ilgili alandaki çalışmaları için belediye başkanlarına başarı rozetlerini dağıtıyor.
Bu kapsamda 2019 yılı raporlama dönemi değerlendirmesi tamamlanan belediye başkanları Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesi ile iklim krizine karşı "Adaptasyon ve Mitigasyon" kriterleri altında Global Covenant of Mayors - GCoM tarafından Seferihisar Belediyesi başarı rozet ödülüne layık görüldü.
Türkiye'ye model enerji kooperatifi
Güneş, rüzgâr ve jeotermal kaynaklar açısından bir cennet olan Seferihisar yenilenebilir enerji kaynakları açısından muazzam bir potansiyele sahip.
Güneş, rüzgâr ve jeotermal kaynaklar kullanılarak Seferihisar'da yıllık toplam elektrik tüketiminin 10 katı yenilenebilir enerjiyle karşılanabiliyor.
Başkan Yetişkin "Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer zamanında başlayan enerji santrali projesi Seferihisar'da bir devrim niteliğinde gerçekleşti. Seferihisar Belediyesi bir güneş tarlası kurmak üzere enerji kooperatifi kurarak,hem temiz enerji üretiyor hem de üretimin ticari faydalarından vatandaşın yararlanmasını sağlıyor. Seferihisar'da kömür ve elektrik yerine, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak, biz de iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunmaya her zaman devam ederek bu konuyla ilgili yenilikçi projelerle çalışmaya devam edeceğiz. GCoM (Global Covenant of Mayors for Climate and Energy) Sekretaryası'na ödülleri için teşekkür ediyorum" dedi.?