Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi 19 Şubat Pazartesi günü açılıyor. Eski Halk Eğitim Merkezi yerine inşa edilen kütüphane ve sosyal etkinlik merkezi Selçuk’un kültürel hayatında önemli bir boşluğu dolduracak.
Selçuklular’ın uzun süredir beklediği projelerden biri olan Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi 19 Şubat Pazartesi günü saat 14.30’da açılıyor.
Prof. Dr. İsmail Aka tarafından bağışlanan kitapların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Türk Tarih Kurumu tarafından bağışlanan kitapların da eklenmesiyle zenginleşen kütüphanede var olan kitaplar elden geçirilip onarılarak raflarda yerini aldı. 285 metrekarelik alana sahip olan kütüphanenin raflarında 25- 30 bin kitap yer alabilecek.
Selçuk Belediye Kütüphanesi kitaplarının yer alacağı kütüphaneye sahip olan merkez kitap okumanın yanı sıra öğrencilerin ders çalışabileceği, sosyal etkinliklere de yapılabileceği bir merkez olarak da hizmet verecek.
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin ilk etapta kütüphane kısmı aktif olacak. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanacak protokol sonrasında merkezin sosyal etkinlik kısmı da faaliyete geçecek. Sabah 08.30 akşam 21.00 saatleri arası açık kalacak. Zemin katta bulunan kütüphane dışında merkezin birinci katında iki okuma salonunda öğrenciler kitap okuyup ders çalışabilecek.
SELÇUK İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin açılmasının öğrencilerin ötesinde tüm Selçuklular için büyük önem arz ettiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Beklediğimiz günlerden biri geldi. Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezimiz açılıyor. Uzun süredir beklenen bir şeydi bu. Ben bu kütüphanenin açılmasında bize verdiği destekten dolayı Prof. Dr. İsmail Aka’ya çok teşekkür ediyorum. Böyle bir merkeze böyle bir bilim insanımızın adının verilmesinin ayrı bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Bu kütüphaneden yararlanan, burada ders çalışan öğrencilerimiz yarının bilim insanları olacak. Bir tesis, bir fabrika açmak bir kentin ekonomisi için her zaman kazançlıdır. Fakat bir okul, bir sanat evi, bir kütüphane açmak o kentin belki de bir asır sonrasına yatırım yapmaktır. Ben bu merkezin Selçuk’ta bir dönüm noktasının başlangıcı olacağına inanıyorum” dedi. Geçtiğimiz günlerde Türk Tarih Kurumu’nun Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’ne yaptığı kitap bağışının Selçuk için büyük bir nimet olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Güray Kırpık Hocamıza da geçtiğimiz gün gerçekleşen kitap bağışından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Selçuk’un kültür, sanat ve eğitim kenti olması yolunda atacağımız adımlar devam edecek” dedi.
KÜTÜPHANEDE İLK SERGİ
Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin açılışında ayrıca İsveç Çocuk Edebiyatı Sergisi’nin de açılışı yapılacak. İsveç Konsolosluğu ve Türk Kütüphaneciler Derneği İzmir Şubesi işbirliğiyle İsveç Çocuk Edebiyatı Sergisi’nde çocuk edebiyatında önemli bir sahip olan İsveçli yazarların hayatı, yarattığı karakterlerin özellikleri ve resimleri yer alacak. İsveç Çocuk Edebiyatı Sergisi 5 Mart Cuma gününe kadar Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde açık kalacak.