MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selçuk’ta Nazım Hikmet gecesi
Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2024 Perşembe 11:03

Selçuk’ta Nazım Hikmet gecesi

Türk şiirini dünyaya tanıtan, 50’den fazla dile çevrilen şiirleri ve geride bıraktıklarıyla bir şairden fazlası olan Büyük Usta Nazım Hikmet, ölümünün 61. yıl dönümünde Efes Selçuk’ta “Bedreddin Oratoryosu” ile anılacak. Ünlü şairin anısına düzenlenen etkinlik, 3 Haziran Pazartesi günü saat 20.30’da İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek.

Büyük usta Nazım Hikmet’in kaleminden çıkan ve derin felsefi mesajlar içeren 14 bölüm ve 18 şarkıdan oluşan “Şeyh Bedreddin Destanı”, Efes Selçuk İstasyon Meydanında müzikle birleşerek izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Geniş Merdiven Orkestrası, sahne performansı ve müzikal yetenekleriyle Nazım Hikmet’in anısına muhteşem bir gösteri sunacak olan geniş Merdiven Orkestrası, oratoryoda Murat Mengirkaon (lavta-kopuz-vokal), Barış Yıldırım (klasik gitar-vokal), Savaş Sami Kündüroğlu (keman), Kurtuluş Doğru (akustik gitar-vokal), Asim Murat Okur (bas gitar), Şükran Alış (ukulele-vokal-oyuncu), Nüket Aslan ve Serhat Suat Şimşek (perküsyon-vokal), Latif Tiftikçi (oyuncu), İmran Aydın Tali (ışık) sahne alacak.

Nazım Hikmet’in derin felsefesi ve sanatıyla bir kez daha buluşma fırsatı oluşturmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Gelin hep beraber Nazım Hikmet’in mirasına birlikte sahip çıkalım. Gelin, bu anlamlı geceyi hep birlikte paylaşalım ve büyük ustayı hep beraber analım” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir