MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sendikadan Başkan Tugay’a mektup
Güncel
29 Temmuz 2024 Pazartesi 15:43

Sendikadan Başkan Tugay’a mektup

Yaklaşık iki aydır devam eden sosyal denge tazminatı görüşmelerinden sonuç alınamazken Tüm Bel-Sen İzmir Şubesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a mektup gönderdi. Tugay’a gönderilen mektupta, “Birçok CHP’li belediye 20 bin liranın üzerinde ve her altı ayda memur maaşlarına gelen zam kadar artış olacak şekilde sözleşme imzalarken, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan memurlardan bunun esirgenmesi, emekçilerde biz üvey evlat mıyız duygusu uyandırdığını ifade etmek isteriz” denildi.

GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir Şubesi arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde düğüm bir türlü çözülemedi. Sosyal tazminat dengesi için eylemde olan memurlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a mektup gönderdi. 

20 BİNİN ÜZERİNDE VEREN CHP’Lİ BELEDİYELER VAR

Tüm Bel-Sen’in Tugay’a gönderdiği mektup şu şekilde:

 “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay; Sendikamız Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde iki ay geçmesine rağmen anlaşma sağlanamamıştır. Sendika olarak her zaman diyalog yollarını açık tutmaya ve sorunları konuşarak çözmeye çalıştık.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz memurları da derinden etkilemekte, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında her gün biraz daha yoksullaşmaktayız. Belediyemizde çalışan yaklaşık bin memurun maaşlarına haciz gelmiştir. Ve son aylarda ekonomik çıkmaz içine giren memurların, çareyi borçlarını bir kağıt parçasına yazıp intihar ederek hayatlarına son vermekte bulduğunu üzülerek görüyoruz. İşte böylesi zor bir dönemde sizin memurlarla imzalayacağınız toplu sözleşmenin hayati önem taşıdığını belirtmek istiyoruz.

CHP’li birçok belediyede 16.750 lirayı aşan ve her altı ayda bir memur maaşlarına gelen zam kadar artışların olduğu toplu sözleşmeler yapılmaktadır. Bunlara birkaç örnek verecek olursak, Kadıköy Belediyesi, Avcılar Belediyesi ve Tuzla belediyelerini sayabiliriz. Bir çok CHP’li belediye 20 bin liranın üzerinde ve her altı ayda memur maaşlarına gelen zam kadar artış olacak şekilde sözleşme imzalarken, İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan memurlardan bunun esirgenmesi, emekçilerde biz üvey evlat mıyız duygusu uyandırdığını ifade etmek isteriz.

Değerli Başkan; son iki aydır memurlar kesilen sosyal denge tazminatlarından dolayı mutsuz ve öfkelidir. Haklarını geri almak için sendikal ve anayasal haklarını kullanarak, demokratik tepkilerini gösteriyorlar. Bu etkinliklerin hak temelli olduğunu kabul etmek ve saygı göstermek demokrasinin gereğidir. Siz, soran, sorgulayan, eleştiren, haksızlıklara boyun eğmeyen bir toplum istiyorsanız, belediye emekçilerinin kesilen sosyal denge tazminatının geri kazanılması için hayata geçirdiği eylem ve etkinlikleri cezalandırmak yerine, sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılması olarak değerlendirmeniz gerektiğini düşünüyoruz.

Sendika olarak hiç bir zaman sizi veya CHP’yi yıpratmak gibi bir düşüncemiz olmadı, olmayacak da. Yaptığımız eylem ve etkinliklerin tek amacı ailemizle ve çocuklarımızla insanca yaşamaktır. Bunun böyle bilinmesini isteriz.

Sayın Başkan; sizden yeni bir hak talebinde bulunmuyoruz. Tarafınızdan yapılmasını beklediğimiz, var olan haklarımızın enflasyon karşısında erimemesi için her altı ayda bir memur maaş artışı oranında gelen zammın yansıtıldığı öneriyi emekçilerin onayına sunmaktır.

Sayın Başkan; İki aydır hak mücadelesi veren belediye emekçilerinin sabrı kalmadı, biran önce toplu sözleşmenin imzalanmasını istiyor.

Saygılarımızla…”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir