MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şengül'den 'mazbata' mesajları: Kamp, temayül ve 100 bin imza!
Politika
2 Mayıs 2018 Çarşamba 12:29

Şengül'den 'mazbata' mesajları: Kamp, temayül ve 100 bin imza!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, mazbatasını aldı. Şengül, teşkilatın Menderes'te yapacağı kamp ve Cumartesi günü gerçekleşecek temayül yoklaması hakkında önemli mesajlar verdi. AK Parti İl Başkanı ayrıca "Bize imza toplanması konusunda bir talimat gelmedi. Ama istersek İzmir olarak tek başımıza 100 bin imzayı toplarız. Bir gün içerisinde de toplarız. Ama buna gerek kalmadı" dedi.

Geçen 27 Nisan’da yapılan 6’ncı Olağan İzmir İl Kongresi ile atamayla getirildiği koltuğa bu kez seçilerek oturan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, mazbatasını aldı.

Bu sabah saatlerinde Bayraklı İlçe Seçim Kurulu’na gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, mazbatasını Seçim Kurulu Müdürü Pembe Oskay’dan aldı.

Mazbatasını aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şengül, daha önce genel merkez tarafından atandığını, kongrenin ardından atanmış değil seçilmiş başkan olarak koltuğa oturacağını söyledi.



Şengül, 11-13 Mayıs tarihleri arasında Menderes’in gözde tatil merkezlerinden biri olan Gümüldür’de teşkilat olarak kampa gireceklerini hatırlatarak, "Tüm teşkilat mensuplarımızı, ilçe yöneticilerimizi, kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı çağırıyoruz. Milletvekilleri de kampa katılacak. Burada İl Danışma Meclisi olacak. Kadın Kolları Kongresi'ni yapacağız. Eğitim seminerleri olacak. Belki Seçim Koordinasyon toplantısı yapacağız ve ilçe ilçe tüm çalışma programlarımızı belirleyeceğiz" diye konuştu. Kamp boyunca seçimde teşkilatların nasıl bir strateji ve yol ve yöntem izleyeceği konusunda görüşmeler de yapılacak.  AK Parti, burada hem stres atacak hem de 24 Haziran’ın yol haritasını belirleyecek.

EĞİLİM YOKLAMASI CUMARTESİ
AK Parti'de bugün milletvekili aday adaylarının başvuru süresi bitiyor. Aday adayları, 5 Mayıs Cumartesi günü Halkapınar Spor Salonu’nda, aday belirleme sürecinde ilk aşama olan temayül (eğilim) yoklaması için ter dökecek. Eğilim yoklaması saat 10.00’da başlayacak, saat 16.00’da son bulacak. Parti, temayül yoklamasının ardından teşkilatların kendi bölgelerine göre görüşlerini alacak.

Teşkilatların görüşlerinin hem genel merkez hem de kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Şengül, "Temayül yoklamasının ardından genel merkezdeki mülakatlar başlayacak. 20 Mayıs’a kadar süreç devam edecek. Biz milletvekillerinin belirlenme sürecini beklemeden sahaya ineceğiz. Kamptan döndükten sonra çalışmalara başlayacağız" dedi. Şengül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza toplayıp toplamayacakları sorusuna ise iddialı bir yanıt verdi.

Şengül, "Bize imza toplanması konusunda bir talimat gelmedi. Ama istersek İzmir olarak tek başımıza 100 bin imzayı toplarız. Bir gün içerisinde de toplarız. Ama buna gerek kalmadı" dedi.



ATATÜRK ANITINA ÇELENK 
Şengül, mazbatasını aldıktan sonra il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. AK Parti İzmir il yönetiminde MHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Onar ile MHP eski Bayraklı ilçe yöneticilerinden Mustafa Kandil’in de yer alması dikkat çekti.

Şengül, "Cumhuriyet Meydanı’ndan ‘Atam sen rahat uyu, biz konuşarak değil çalışarak Cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Cumhuriyetin bekçisiyiz. Kurtuluş Savaşı İzmir’den Hasan Tahsin’in ilk kurşunu atmasıyla başladı. Ardından Şerafettin Yüzbaşı'nın göndere bayrak çekmesiyle Kurtuluş Savaşı sona erdi ama bağımsızlık mücadelesi hala devam ediyor. Biz de o bağımsızlık mücadelesini tüm yurtta, herkesle kardeşlik ve birlik beraberlik içerisinde dik durmaya, vatanımızı savunmaya devam ediyoruz. Bu göreve başladıktan sonra da teşkilatlarımızla hızlı bir şekilde 24 Haziran seçimlerine hazırlanıyoruz. Umarım ülkemiz için hayırlı bir seçim olur ve kaldığımız yerden yola devam ederiz."

Başkan Şengül ve il yönetim kurulu üyeleri daha sonra İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Ayyıldız, Şengül ve ekibine başarılar diledi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir