MENÜ
İzmir 18°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şengül’den kritik süreç mesajları: ‘Aday olmak isteyen başkanlar’ ve temayül açıklaması
Politika
5 Kasım 2018 Pazartesi 14:08

Şengül’den kritik süreç mesajları: ‘Aday olmak isteyen başkanlar’ ve temayül açıklaması

AK Parti’de aday adaylığı başvuruları başlarken, gözler ilçe başkanlarının istifa sürecine çevrildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, sürece yönelik Gerçekİzmir'e önemli açıklamalarda bulundu.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti’de yerel seçim hazırlıkları tam gaz devam ederken, takvimin açıklanmasıyla süreç hareketlendi. 

Genel Merkez tarafından belirlenen takvime göre aday adaylığı başvuru süresi bugün başlarken 12 Kasım tarihinde sona erecek. 

- AK PARTİ'DE HANGİ BAŞKANLAR İSTİFA EDECEK?... 

- ŞENGÜL: İZMİR'E YATIRIM REKOR KIRDI!... 

Süreçte ilçe başkanlarına yönelik nasıl bir yol haritası izleneceği merak konusu olurken, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’den önemli açıklamalar geldi. 

ADAY OLMAK İSTEYEN BAŞKANLAR…
Aday adayı olmak isteyen ilçe başkanlarının istifaları hakkında konuşan Şengül, “İlçe başkanlarımızla bu konuda daha önce birebir görüşmeler yaparak kendi içimizde değerlendirmeler yaptık. Şu an 7-8 ilçe başkanımızın aday adaylığı söz konusu…  Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı takvime göre aday adayı olmak isteyenlerin 1 Aralık’a kadar istifa etmesi gerekiyor. İstifaları müracaat sürecinde mi alacağız ya da 1 Aralık’a kadar bekleyecek miyiz? Bu durum, bugün yarın netleşecek.  Belki adaylık düşünen ilçe başkanlarımızı yarışa, temayüle sokmayacağız. O nedenle onları son dakikaya kadar bekletebiliriz” diye konuştu.

TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK
Başvurular tamamlandıktan sonra adayların belirlenmesi noktasında temayül yoklaması yapılacağını belirten Şengül, “Temayül yoklaması yaparak teşkilatlarımızın da görüşlerini alacağız. Seçimlere kadar vekaleten çok ilçe bırakmayacağız. Zaten hepsinin ataması hemen yapılacak. Zaten aday adayı olacak ilçe başkanlarımızı biliyoruz, bazılarına izin vermiyoruz. 7-8 tane arkadaşımıza izin vereceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir