
Aydın'da CHP'li 2 belediyeye 'çevreyi kirletme' cezası

11 yaşındaki Sıraç yaşam savaşını kaybetti: Çarpan sürücü serbest!

Hizmet dökümlerinde 'K' harfi olanlar dikkat: SGK uyardı

'Fotoçete albüm' operasyonunda 23 gözaltı

İstanbul'da dün silahlı saldırıda hayatını kaybeden Avukat Serdar Öktem cinayetiyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.
Polis, yedi kişiyi daha gözaltına aldı. Toplam gözaltı sayısı 13'e yükseldi.
İki şüphelinin 18 yaş altında olduğu tespit edildi.
Gözaltındaki zanlıların Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.
CİNAYETTE HUSUMET İHTİMALİ VAR
Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan saat 11.00 sıralarında yapılan açıklamada, ilk belirlemelerin bir organize suç örgütünü işaret ettiği tespitine yer verildi ve husumetten şüphelenildiği bildirildi.
Açıklamada "Azmettiricilerinin bulunması ve organize suç örgütünün olayda taşeron olarak kullanılıp kullanılmadığını tespiti tüm boyutlarıyla araştırılacaktır." denildi.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Devam eden çalışmalarda olayı gerçekleştiren şüpheli şahıslarla irtibatlı oldukları tespit edilen ve olayla ilgili oldukları değerlendirilen 7 (yedi) şüpheli (H.Ö, Y. K, M. B , D.Y, E.K, F.E, S.A.S) şahıs daha yakalanarak gözaltına alınmıştır. İlk belirlemelere göre eylemin bir organize suç örgütünün maktule karşı beslediği husumet sonucunda gerçekleştirildiği değerlendirilmektedir. Olayla ilgili soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca azmettiricilerinin bulunması ve organize suç örgütünün olayda taşeron olarak kullanılıp kullanılmadığını tespiti yönleri de dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla derinleştirilerek devam edecektir."
NE OLMUŞTU?
İstanbul Zincirlikuyu'dan Beşiktaş yönüne giden otomobile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü sapağında dün silahlı saldırı düzenlenmişti.
Uzun namlulu silahlarla düzenlendiği belirtilen saldırıda otomobildeki avukat Serdar Öktem ağır yaralanmıştı. Öktem kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
ÖN OTOPSİ RAPORUNDA ÖKTEM'İN ÜÇ AYRI ÖLÜMCÜL YARA ALDIĞI BELİRTİLDİ
Bu arada Serdar Öktem ile ilgili Adli Tıp Kurumu'nun ön otopsi raporu da tamamlandı. Öktem'in kafasında, yüzünde ve sol kolunda ayrı ayrı öldürücü nitelikte yaralanmalar olduğu belirtildi.
KOLUNA İSABET EDEN MERMİ DE TEK BAŞINA ÖLÜMCÜL
Raporda, Serdar Öktem’in ölümünün, "ateşli silah yaralanmasına bağlı kafatası ve yüz kemik kırıklarıyla birlikte gelişen beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ve büyük damar yaralanmalarından kaynaklanan iç ve dış kanama sonucu meydana geldiği" belirtildi.
Ayrıca Öktem’in kafasına, yüzüne ve sol koluna isabet eden yaralanmalardan en az birinin tek başına öldürücü nitelikte olduğu vurgulandı.
Öktem’in kıyafetlerinin ise atış mesafesinin belirlenebilmesi için Polis Kriminal Laboratuvarı’na gönderildiği öğrenildi.
İKİ ŞÜPHELİ 18'DEN KÜÇÜK
Avukat Serdar Öktem'in öldürülmesiyle ilgili 6'sı İstanbul Arnavutköy'de 7'si ise farklı farklı adreslerde 13 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerden ikisi 18 yaşından küçük. 5 şüphelinin saldırının failleri, 1'inin ise kaçmalarına yardımcı olduğu belirtildi.
Saldırganların Arnavutköy ilçesi civarında yakalandığı belirtilen açıklamada, bölgedeki arama-tarama faaliyetleri sonucu 2 Kalaşnikof, 2 tabanca olmak üzere toplam 4 adet silah ve kar maskesi, eldiven gibi eşyaların ele geçirildiği de kaydedildi.
ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ TESPİTİ
Eylemin, ilk belirlemelere göre bir organize suç örgütünün Serdar Öktem'e karşı beslediği husumet sonucunda gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği belirtiliyor.
Başsavcılıktan daha önce yapılan açıklamada "Soruşturma azmettiricilerinin bulunması ve organize suç örgütünün olayda taşeron olarak kullanılıp kullanılmadığının tespiti yönleri de dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla derinleştirilerek devam edecektir." denildi.
SALDIRIDA KULLANILAN ARAÇ DA BULUNDU
Avukat Öktem'e silahlı saldırıda kullanılan araç, Arnavutköy İstiklal Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bulundu.
Saldırıda kullanıldığı belirtilen otomobil terk edilmiş halde bulundu.
TAKSİYLE KAÇMIŞLAR
Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin araştırmasında, şüphelilerin aracı İstiklal Mahallesi'ndeki ormanda terk ettiği ve taksiyle kaçtığı tespit edildi. Araç üzerinde inceleme başlatılırken, taksiyi takibe alan Eyüpsultan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Odayeri mevkiinde aracı durdurdu. Taksiden inerek ağaçların arasına kaçan şüpheliler, jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, soruşturmayı yürüten İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Araçta ele geçirilen silahlar ve diğer teçhizatlar.
DOSYASI AYRILMIŞTI
Serdar Öktem, Sinan Ateş suikastı davasındaki sanıklardan biriydi. "Tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan yargılandığı 22 sanıklı davada bir süre tutuklu yargılanan Öktem, geçen yıl 2 Ekim'deki duruşmada tahliye edilmişti. Dosyası ayrılan Öktem'in yargılanmasına, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyordu. (DHA)