MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sertel, Kocaoğlu ve Engin’i buluşturan aday: Vekil’den tele mesai
Politika
2 Ocak 2018 Salı 20:15

Sertel, Kocaoğlu ve Engin’i buluşturan aday: Vekil’den tele mesai

İzmir siyaseti CHP’nin il kongresine kilitlenirken, süreçte ilginç gelişmeler oluyor. Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre milletvekili Sertel, partide yıldızının barışmadığı Kocaoğlu ve Engin’in tam destek verdiği Yücel için delegeye telefon açıp ‘destek’ istiyor.

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de gözler 7 Ocak’ta gerçekleşecek il kongresine çevrildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘uzlaşı aday’ olarak önerdiği Deniz Yücel’e örgütten ‘tecrübesiz’ ve ‘dayatma aday’ tepkileri gelmişti.

İl Eski Başkanı Ali Engin’in desteğiyle 2014 yerel seçimlerinde siyasete giren Yücel için Engin ‘doğru aday’ çıkışında bulunmuş, Yücel için kulis çalışmalarına başlamıştı. Kocaoğlu’nun da sahaya inerek delegeden destek alma noktasında çalışma yürüttüğü Yücel için sürpriz bir vekil de tele mesaiye başladı.

SERTEL’DEN DELEGEYE TELEFON
Kent siyasetinde Kocaoğlu ve Engin ile yıldızının barışmadığı İzmir Milletvekili Atila Sertel’in delegeye telefon açarak nabız yokladığı öğrenildi. Sertel’in telefon açtığı delegelere Yücel için “Kocaoğlu’nun adamı değil. Doğru bir isim. Uzlaşı adayı. Siyasette yıpranmamış biri. Yolu açık. Destek olunmalı” ifadelerini kullanarak destek aradığı öğrenildi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ‘önseçim’ çağrıları yapan Sertel, Kocaoğlu’yla geçmişte polemikler yaşamıştı. Sertel, milletvekilliği adaylığının düşürüldüğü süreçte üstü kapalı olarak İl Eski Başkanı Engin’i hedef tahtasına koymuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 aysel kocabaş
 2 Ocak 2018 Salı 21:49
Doğrusu hiç bir örgüt deneyimi olmayan adeta kurtlar sofrasına atılan bu genç il başkanına neden önce murat bakan, soran atilla sertel destek verdi acaba. birde tunceli milletvekili düşünülürse 15 yıldır parti içindeyim, yazıklar olsun. chp yi yok ediyorsunuz. kocaoğlu vekil desteğini almak için M. Bakan'a karabağlar, A. sertel'e Bayraklı, Erol gürsel'e de karşıyaka belediye başkanlıklarını düşündü heralde. hepsi çalışıyor harıl harıl.
 Delege
 2 Ocak 2018 Salı 21:13
Deniz iyi cocuk desteklenmeli kimsenin adami degil tebrik ederim.
 Birol Doyranlı
 2 Ocak 2018 Salı 21:03
Sayın Sertel, bu iddialar doğru ise büyük yanlış yapmaktadır. Önseçimlerde bu anlayışla hedeflediği sırada çıkamayacaktır... Yoksa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını mı düşünüyor? Şahsen bu iddia doğru ise benim güvenimi kaybetmiştir. Benim gibi düşünenler mağduriyetini gidermek ve önseçimden iyi bir sırada olması için çok çalışmıştık. Yanlış yaptı. Bu kez destek olmayacağız. Önseçimlerde 10 ve sonrasında kalacağı öngörüsündeyim.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir