MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sertel'den sert TRT çıkışı: FETÖ'cülerin sesi CHP'ye iftira atıyor!
Politika
25 Aralık 2019 Çarşamba 11:59

Sertel'den sert TRT çıkışı: FETÖ'cülerin sesi CHP'ye iftira atıyor!

TRT’de yapılan programlarda CHP’ye iftira atıldığını ileri süren İzmir Milletvekili Atila Sertel, “FETÖ’nün bestesini, güftesini ekranlara getiren TRT, FETÖ’cülerin sesi olan TRT şimdi CHP’ye alçakça iftiralarda bulunuyor” dedi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir İl binasında yaptığı basın açıklamasında, devletin resmi televizyon kanalı olan TRT’yi hedef aldı.

Sertel, TRT'de yayınlanan bir programda CHP'ye hakaret edildiğini ve iftira atıldığını öne sürdü. TRT’nin tarafsızlığını ve bağımsızlığın yitirildiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Sertel, TRT’nin seçim dönemlerinde siyasi parti aday ve liderlerine verdiği süreleri de açıkladı.

“FETÖ’CÜLERİN SESİ OLAN TRT…”
“Bizim CHP olarak halkın yanında mücadele ettiğimizi herkes biliyor” diyen Sertel, “ Bizim için önemli olan halkımızın mutluluğudur. Kadın cinayetlerinin önüne geçmek, gençlerin iş bulmasını sağlamak gibi düşüncelerimiz sürüyor. Ben bugün TRT’yi gündeme getirmek istiyorum. TRT son yılların en taraflı, en ilkesiz, en acımasız ve en kötü habercilik ve yorumculuğunu yapıyor. ‘Enine Boyuna’ diye bir program yayınlandı. Yapımcı İsmet Berkan… Bir dönem bu arkadaşımız Radikal Gazetesi’nin genel yayın yönetmenliğimi yaptı. İsmet Berkan’ı Kabataş yalanı ile herkes çok iyi tanıyor. Gezi olaylarında ‘hamile kadını tekmelediler’ diye uydurulan bir yalanın görüntülerini izlediğini söyleyen ve toplumdan sonradan özür dileyen birisi. Program yaptığı kişilerin bazıları da gazeteci, öğretim üyesi kılığındalar. Programda CHP’nin devlet karşıtı, CHP’nin Türkiye’nin altını oyan bir politika yürüttüğünü söylüyorlar. Cumhuriyeti kuran partiye devlet düşmanı diyerek alçakça bir ifade kullanıyorlar. Bunu TRT ekranlarında yapıyorlar. TRT rejisi CHP Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor diye KJ düşüyor. Bu TRT’nin koyduğu son noktadır. Atatürk, cumhuriyet, insan hakları, demokrasi karşıtı TRT görevini yaptı ve devam ediyor. FETÖ’nün bestesini, güftesini ekranlara getiren TRT, FETÖ’cülerin sesi olan TRT şimdi CHP’ye alçakça iftiralarda bulunuyor. TRT’nin yapısını biliyoruz. Yasalarla koruma altına alınmış ve bağımsız olmak zorunda. Bu tarafsızlık ilkesini açıkça çiğniyor. Gelirini vergilerden sağlayan TRT, halkın partisine, CHP’ye kendi ekranlarından açıkça hakaret ediyor. Bu artık çığırından çıkmış bir durumdur” diye konuştu.

TRT TARAFSIZLIĞINI ÇİĞNEDİĞİ RAKAMLARLA GÖSTERMİŞTİR!
Sertel, şöyle devam etti:  “TRT tarafsızlığını çiğnediğini rakamlar göstermiştir. 24 Haziran genel seçimleri öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’a 67 saat 58 dakika, CHP’li Muharrem İnce’ye 6 saat 43 dakika zaman ayırıyor. İYİ Parti ve Meral Akşener’e 12 dakika ayrılmış. Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu’na 8 dakika 23 saniye ayırıyorlar. Seçimlerde hiçbir başarısı olmayan, tabanı olmayan HÜDAPAR’a ise 23 dakika yer veriliyor. İYİ Parti’nin mecliste grubu var, seçildiler, yüksek bir oy aldılar, onlara 12 dakika veriyor. Toplumdan yüzde 12 oy alan HDP’ye ise 0 dakika veriyor. Selahattin Demirtaş zaten cezaevindeydi. Mart’taki yerel seçimlerde de AK Parti’ye 49 saat 58 dakika 12 saniye yer veriliyor. Aleyhinde tek bir haber, yayın, söz yok. AKP’nin tüm belediye başkanları çok başarılı, dürüst, imar yolsuzluğuna bulaşmamış! MHP’nin adaylarına 3 saat yer veriliyor. CHP’ye 5 saat 47 dakika lehte, 5 saat 56 dakika ise aleyhte yer veriliyor, haber yapılmış. İYİ Parti’nin lehinde 55 dakika, 1 saat 12 dakika aleyhte, Cumhur İttifakı 55 saat, aleyhte hiç yok, Millet İttifakı için 6 saat 52 yer verilmiş, 7 saat aleyhte kullanılmış. TRT’nin etkisinin olmadığını İstanbul, Ankara, İzmir seçimlerinde gördük. TRT halka ne kadar yalan söylese de halk artık inanmamaktadır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir