MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sındır'dan sandığa 3 gün kala örgüte kritik mesajlar!
Politika
7 Eylül 2017 Perşembe 08:25

Sındır'dan sandığa 3 gün kala örgüte kritik mesajlar!

CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, pazar günü start alacak delege seçimleri öncesi parti örgütüne önemli mesajlar verdi. Sındır, “Ben dahil kimsenin üyemizin iradesinin üstüne ipotek koymasını doğru bulmuyorum” dedi. Sındır, sürecin demokratik, özgürlükçü, çoğulcu bir anlayışla geçmesini temenni etti.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) daha önce 3 kez ertelenen parti içi yarış 10 Eylül Pazar günü başlıyor. Genel Merkez yeni bir erteleme yapmazken, pazar günü İzmir’de bir çok mahallede üyeler sandık başına gidecek, ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeleri seçecek.

CHP Genel Sekreteri, aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, delege seçimleri öncesi parti örgütüne 'gerçekizmir.com' aracılığıyla önemli mesajlar verdi.

Sürecin demokratik, özgürlükçü, çoğulcu bir anlayışla geçmesi adına sağlanması gereken ortam için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Sındır, “Ben dahil kimsenin üyemizin iradesinin üstüne ipotek koymasını doğru bulmuyorum” dedi.

“HERKES KATKI KOYSUN”
Sındır örgüte şu mesajları verdi: Delege seçimlerinden kurultaya kadar sürecin demokrasi şöleni şeklinde, coşkulu geçmesini arzuluyorum.

Bütün il, ilçe örgütlerimizin, parti üst yönetimlerinin seçimlerin en demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, çoğulcu bir anlayışla yapılabilmesi için en doğru ortamı sağlamaları ve süreci güvence altına almaları gerek.

Tüm üyelerin iradelerinin sandığa yansıtacakları ortamın oluşması sağlanmalı.

Kongre süreçleri parti içi stratejilerin konuşulup tartışıldığı, partiyi iktidara taşıyacak düşüncelerinin üretildiği, partiyi iktidara taşıyacak yönetim kademelerinin belirlendiği bir süreçtir.

Partimizde bir yenilenme yeni bir heyecan yaratması gereken bir süreçtir. Bu nedenle sürece herkes katkı koymalıdır. Özellikle de özgürlükçü, eşitlikçi, çoğulcu yapılması adına katkı konmalı.

“KİMSE İPOTEK KOYMASIN”
Ben dahil kimsenin üyemizin iradesinin üstüne ipotek koymasını doğru bulmuyorum. Bu bir seçimdir. Delege tercihlerinde liyakat, partiye olan bağlılık, emek ve geçmişten bugüne değişik görevlerde bulunmuş parti büyükleri unutulmamalı.

Geçmişte il, ilçe başkanlığı yapmış, belediye başkanlığı yapmış, vekillik yapmış, partiye yıllarını vermiş emektarların unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Onların sürece mutlaka gerekli katkıyı koyması gerek.

Hiçbir ilçede 'Şu aday olsun, bu olmasın, şu iyidir-bu kötüdür, şuncudur-buncudur' diye bir tavır içinde olmadım. Tüm arkadaşlarımın aynı tavırda olacaklarına inanıyorum. Bu konuda hassas olmamız gerek. Üst yönetimlerden vekillerden başkanalrdan bu noktada destek alıyoruz almaya da devam edeceğiz.

“SEVİLEN SAYILAN İSİMLER UNUTULMASIN”
Mahalleler halkın nabzını tutan halka en yakın kademelerdir. Dolayısıyla mahalle delege seçimlerinde halkla bütünleşen o mahallede partimizi daha güçlü kılabilecek sevilen sayılan kişilerin listelerde olması da önemli.

Kadınlara, gençler noktasında illa kotada sınırlı kalmamak gerek. Kotalar alt sınırdır. İlla o sınırda olmak zorunda değil. Daha fazla genç daha fazla kadın listelerde yer almalı. Biz bunu yapabiliriz. Biz bunu başarabiliriz. Bizim hedefimiz laik güçlü parlamenter demokrasiyi inşa etmek. Cumhuriyeti öngörülen muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır. Bunun için iktidara gelmek gerek. Bütün örgütün bu inançta olması gerek. 

Süreçte birbirimizi kesinlikle kırmamalıyız. Adaylar olabilir. Örgütümüzde bir görevi daha iyi yapabilirim iddiasıyla aday olunur. Yoksa adaylar arasındaki rekabet bir kavga çatışma değildir.

“SEÇİLENDE GERİDE KALANDA KUCAKLANMALI”
Örgütün özgür vereceği karara saygı duymak gerekir. Bütün kademelerde ipi göğüsleyen arkadaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Seçilenleri de yarışta geride kalanları da kucaklamalıyız. Özellikle egoları kenara bırakmalıyız.

Çok daha yenilenmiş, taze diri bir örgütle önümüzdeki seçimlere gireceğiz. Memleketin ihtiyaç duyduğu adaleti güçlü parlamentoyu kardeşliği sevgiyi ülkede tesis edebilecek tek siyasal parti CHP’dir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ferda dingil
 7 Eylül 2017 Perşembe 14:53
Sen inanıyormusun genel sekreterim. Belediye başkanları müdail olmıyacak. Pazarlıklar başladı bile.partiye yeni üye olmuş kişiler delege yapılacak. Yandaşları işe girecek. Ama gerçek partili sandıklara sahip çıkanlar dışarıda dışarıda kalacak. Saygılar
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir