MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sındır’dan Yüksel’in o açıklamasına yanıt: Güler geçerim, kendisine tavsiyem…
Politika
27 Ekim 2017 Cuma 14:43

Sındır’dan Yüksel’in o açıklamasına yanıt: Güler geçerim, kendisine tavsiyem…

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, kurultayda kendisini Parti Meclisi’ne önerdiğini kamuoyuna duyuran İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’in iddiasına tepki gösterdi, çarpıcı ifadeler kullandı.

GERÇEKİZMİR – CHP İzmir’de devam eden il kongresi sürecinde örgütte bir yandan ‘uzlaşı’ sesleri yükselirken, bir yandan da parti içi polemiklerle tansiyon yükseliyor.

İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda verdiği demeçte Genel Sekreterliğinde aralarında bulunduğu üst düzey görevde bulunan isimlerin makamlarını örgüt üzerinde bir güç olarak kullanmamaları gerektiğini ifade etmiş, CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ı son kurultayda Parti Meclisi listesine kendisinin önerdiğini iddia etmişti. 

Radyo Romantik Türk’e konuk olan Sındır, Yüksel’in açıklamaları ve iddiasını değerlendirdi.

İZMİR SİYASETEN DİZAYN EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Sındır, Yüksel’in parti Genel Sekreteri’nin de aralarında bulunduğu üst düzey görevde bulunan isimlerin makamlarını örgüt üzerinde kullanmamaları gerektiği yönündeki açıklaması için şunları söyledi:
Sayın Yüksel il başkanlığı, milletvekilliği genel başkan yardımcılığı ve sonrasında yeniden il başkanlığı yapmış bir isimdir. Anlayamadığımız bir nedenle de il başkanlığından ayrılmış. Şahsımla ilgili olan kısımlar üzüntü verici. Genel Sekreter, il ve ilçe örgütlerinin en doğru biçimde iktidara taşıyacak çalışmalar yapmasını arzu eder, bununla ilgili gerekliyse müdahalelerde bulunur. İl başkanı nasıl ilçelere müdahale yetkisi hakkı varsa genel sekreterin de il ve ilçelere müdahale hakkı vardır. Hiçbir sandıkta müdahalem olmadı. İtirazlara karşı müdahalem olmadı. İl başkanlığının verdiği kararlara itirazımız olmadı. Disiplin konusunda müdahale olmadım. Kim diyorsa ispat etsin bütün görevlerimi bırakmaya hazırım. Kamudaki görevlerim esnasında da yargı önünde boynum kıldan incedir. Disiplin kurulları asla müdahil olunmaması gereken organlardır. İzmir’de şöyle bir süreç var ne yazık ki, benim gibi müdahale olmayanları müdahil olanlar suçluyor. Garip bir durum… İzmir dizayn edilmeye çalışılıyor siyaseten. İzmir’de örgütün özgürce iradelerini koyacağı kongreler olacaktır bunun güvencesi en başta genel başkanımızdır, MYK’dır… Örgüt içinde algı operasyonu var. Bu da İzmir’e zarar veriyor. İl kongresinde dileğim örgüt kucaklayacak kimsenin talimatıyla değil genel başkana doğrudan bağlı örgütü rahatlatacak İzmir’de CHP’yi büyütecek bir il başkanı ve yönetimi seçilmesidir…

GÜLER GEÇERİM
Sındır, son kurultayda kendisini Parti Meclisi’ne önerdiğini iddia eden İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’e yanıt verdi.

Sındır, “Sayın Yüksel il başkanlığını keşke bırakmasaydı da bu süreci en iyi şekilde götürme fırsatını kullanabilseydi. Nereden çıktı bu ifadeler anlam veremedim. Benim PM’ye girmemi isteyen doğrudan Genel Başkanımızdır. Sayın Yüksel de gayet iyi bilir ki Ankara İstanbul ve İzmir il başkanları bir araya geldiğinde, kendilerine ben dahil bazı isimlerin mutlaka anahtar listesinde olmaları yönünde talep gelmiştir. Onlar da gereğini yapmışlar. Belediye başkanlığına yeniden aday olduğumda buna müdahil olanların bunun önüne geçenlerin sonradan beni PM’ye önerdiğini söylemelerine sadece güler geçerim. Sayın Yüksel’e tavsiyem bu meseleleri bir algıya dönüştürerek İzmir’de kimi seçtiririz yapmak yerine, örgüte hep birlikte sahip çıkılmasıdır. Hep birlikte kimsenin tahakkümünde olmayan tüm örgütü kucaklayacak, tüm İzmirlilerin 'CHP’ye yakıştı diyeceğ'i kente umut verecek bir yapının oluşması için mücadele etmeliyiz" dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Murat kara
 28 Ekim 2017 Cumartesi 01:28
Eğer sözünüzün eriyseniz Bornova Erzene de yaptığınız 12.madde üyeliklerinden dolayı bugün istifa etmeniz gerekiyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir