MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soçi'de Karabağ için barış umudu
Dünyadan
31 Ekim 2022 Pazartesi 17:32

Soçi'de Karabağ için barış umudu

Rusya'nın Soçi kenti önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşması sağlanması hedeflenen üçlü zirve öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ikili görüşmede bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in üçlü zirve çağrısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Soçi'ye geldi.

Putin, Paşinyan ile görüşmesinde Karabağ'da barış ve istikrar çağrısı yaptı. Ulaşım engellerinin kaldırılmasının önemine vurgu yaptı.

Putin, Aliyev ile de ikili görüşme gerçekleştirecek.

Üçlü zirvede ise, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki barış anlaşması, sınırların belirlenmesi ve haritaların çizilmesi konuları görüşülecek.

Aliyev, 6 Ekim’de Çekya'nın başkenti Prag’daki görüşmenin ardından, Ermenistan ile yıl sonuna kadar bir barış anlaşmasının imzalanabileceğini söylemişti.

Soçi'de Karabağ için barış umudu - 1Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev,  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine Soçi kentine geldi.

YIL SONUNA KADAR İMZALANABİLİR

Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin 6 Ekim’de Çekya'nın başkenti Prag’da Batılı ülkelerin arabuluculuğunda yaptığı son görüşmenin ardından Aliyev, yıl sonuna kadar bir barış anlaşmasının imzalanabileceğini söylemişti. Putin, Aliyev ve Paşinyan arasındaki son üçlü görüşme ise, 26 Ekim 2021’de yine Soçi kentinde gerçekleşmişti. Yaklaşık 3 süren toplantının sonucunda, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınırların tekrar belirlenmesi için komisyon kurulacağı açıklanmıştı.(NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir