MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soru işaretlerini gideren açıklama! Tugay'dan 'Süt Kuzusu' müjdesi!
Yerel Yönetimler
27 Ekim 2024 Pazar 13:27

Soru işaretlerini gideren açıklama! Tugay'dan 'Süt Kuzusu' müjdesi!

Sağlıklı Kentler Birliği'nin 42. Olağan Meclis Toplantısı sonrası basın mensuplarının kent ve ülke gündemine dair sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çocuklara süt müjdesi verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Sağlıklı Kentler Birliği'nin 42. Olağan Meclis Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Cemil Tugay, son dönemde Süt Kuzusu projesi kapsamında dağıtılan sütlerin sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına ulaştırılması ile ilgili konuyu değerlendirdi. Yapılacak ihalenin ardından İzmir'deki her çocuğa süt sağlanacağını kaydeden Tugay, “Geçen dönem Süt Kuzusu kapsamında temin edilen sütlerin ihale yapılmadan dağıtılması, Sayıştay raporlarına konu oldu. Göreve geldiğimde daha önceden yapılmış alım kararının bize sağladığı imkanlar kadar süt alınabildi. Bunları dağıttık. Daha sonra yeni bir ihaleye çıktık. Ancak ihalenin sonucunda süt üretimi ile pek ilgisi olmayan, bölgemizin de dışından birisinin alması nedeniyle, bazı soru işaretleri ve itirazlar oldu. Yeniden yapılan değerlendirmelerle ihale iptal edildi. Yeniden ihale yapılacak. Biz yerel üreticilerimizin bize süt temin etmesini istiyoruz. Buradaki geleneğe de değer veriyoruz. Sayıştay'ın bize izin verdiği ölçüde, bu şekilde ilerlemeye çalışacağız. Bu dönemde elimizde sınırlı sayıda süt olduğu için, önceliği sosyo ekonomik açıdan ihtiyaçlı olan ailelere ve onların çocuklarına vermeye karar verdik. İçinde bulunduğumuz dönemde, elimizdeki sütlerin azlığı nedeniyle böyle bir uygulama var. İhale yapıldıktan sonra daha önceden olduğu gibi tüm çocuklarımıza süt sağlanacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir