MENÜ
İzmir 15°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer: Kaynakların hunharca tüketildiği bir süreç!
Yerel Yönetimler
24 Ekim 2019 Perşembe 12:24

Soyer: Kaynakların hunharca tüketildiği bir süreç!

Soyer, "Kaynakların hunharca tüketildiği bir sürecin içinden geçiyoruz. İşte tam bu noktada tarım sisteminin etik sorunlar üzerinden kapsamlı bir çerçevede değerlendirilmesi ve bunlara anlamlı çözümler zorunluluk halini aldı." dedi.

İzmir'de, 2. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi düzenlendi.

Tarım ve Gıda Etiği Derneğince Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarımsal üretimin gün geçtikçe azaldığını ileri sürdü. 

Sağlıklı gıdaya erişimin gittikçe zorlaştığına işaret eden Soyer, "Kaynakların hunharca tüketildiği bir sürecin içinden geçiyoruz. İşte tam bu noktada tarım sisteminin etik sorunlar üzerinden kapsamlı bir çerçevede değerlendirilmesi ve bunlara anlamlı çözümler zorunluluk halini aldı." dedi.

Dernek başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ ise içeriği bilinmeyen gıdaların sofralarda yer aldığını aktardı. 

Kırsal alanda da sorunların olduğunu savunan Taluğ, "Issızlaşan ve boşalan köylerimiz giderek artıyor. Küçük aile işletmelerinin direnme gücü giderek azalıyor. Toprakların bozulma ve betonlaşması, sularımızı israf etmemiz ve kirletmemiz sadece bizim değil gelecek kuşakların da geleceklerini elinden alıyoruz." ifadelerini kullandı. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir