MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer 'çukur için milli park önerisi'ne ne yanıt verdi?
Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2019 Çarşamba 12:02

Soyer 'çukur için milli park önerisi'ne ne yanıt verdi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, CHP İzmir Milletvekili Sertel’in Basmane Çukuru için “milli park ilan edilsin” önerisine yanıt verdi.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İzmir kamuoyunda ‘Basmane Çukuru’ olarak anılan ve 20 yıldır İzmir’in gündeminde olan projede, yeni bir gelişme yaşandı. 

Güçbirliği A.Ş’nin borçlarına karşılık yıllar önce TMSF tarafından el konulan ve satışa çıkarılan araziyi 80 milyon dolara satın alan Folkart Yapı, ihale sözleşmesinde belirlenen 30 aylık yasal süre tamamlandığı için, hukuki koşullara uyarak, projeyi geri iade etti.

Folkart Yapı’nın kararı sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atilla Sertel’den için flaş bir öneri gelmişti.

Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulunarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi TMSF ile masaya oturmalı ve İzmir halkının alanını milli park yapmak İçin kolları sıvamalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Hasan Tahsin'i anma etkinliğinde basın mensuplarının 'Basmane Çukuru' için CHP'li Sertel'in önerisinin sorulduğu  Soyer, “Sertel’in, milli park çağrısının gündemlerinde olup olmadığına ilişkin, “Sertel’e sorun bakalım bu nasıl bir fikirse, önce onu öğrenmek lazım” dedi. 

Soyer, "Basmane Çukuru'na yönelik bir proje düşünüyor musunuz?" sorusuna da "Daha erken... Düşünüyorum tabi düşünmez miyim, İzmir’in göz bebeği” yanıtını verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir