MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den Bahçeli'ye 'Atatürk' vurgulu yanıt: 100 yıl sonra geldiğimiz nokta bu olmamalıydı!
Güncel
29 Ağustos 2022 Pazartesi 20:47

Soyer'den Bahçeli'ye 'Atatürk' vurgulu yanıt: 100 yıl sonra geldiğimiz nokta bu olmamalıydı!

İzmir’in kurtuluşunun 100. Yıl’ı için hazırlanan ‘Barışın İkinci Yüzyılı’ afişlerindeki ‘barış’ sözcüğü üzerinden başlayan tartışma devam ediyor. MHP Lideri Bahçeli’nin eleştirisine yanıt veren Soyer, ‘’100 yıl sonra geldiğimiz nokta bu olmamalıydı’ ifadelerini kullandı.

İzmir’in kurtuluşunun 100. Yıl’ı kutlamaları için Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ‘Barışın İkinci Yüzyılı’ afişleri Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de tepkisini çekti.

Bu yıl 91. Kez düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı ve Terra Madre Anadolu Gastronomi Fuarı’nın tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bahçeli’nin ifadelerine ‘’ Bizim, en çok sahip çıkmamız gereken mirasıdır barış Mustafa Kemal Atatürk’ün. Biz barışın zaferini kutluyoruz’’ sözleriyle yanıt verdi.

100 YIL SONRA GELDİĞİMİZ NOKTA BU OLMAMALIYDI!

Soyer konuya ilişkin konuşmasında şunları kaydetti, “Biz başından beri Mustafa Kemal Atatürk’ün biz tam bağımsızlık için mücadele ederken kuracağımız barış kimse tarafından bozulamasın sözünden yola çıktık. Biz eğer burnumuzun dibine insanlar birbirinin boğazını keserken İzmir’de barış içinde yaşıyorsak bunu Atatürk’ün vizyonuna borçluyuz. Bizim, en çok sahip çıkmamız gereken mirasıdır barış Mustafa Kemal Atatürk’ün. Biz barışın zaferini kutluyoruz. Barış ve zafer farklı şeyler değil. Bunu inkar edemezsiniz Biz büyük bir zafer kazandık. Ama Mustafa Kemal Atatürk bunu barış için yaptıklarını söylüyor. Kendisi savaş meşru bir gerekçeye dayanmazsa suç olduğunu söylüyor. Türkiye’nin bu siyasal ikliminde her sözcükten ve icraattan bir kutuplaştırma siyaseti üretmeye çalışanlara çok üzülüyorum. 100 yıl sonra geldiğimiz nokta bu olmamalıydı. Ama umudum büyük Biz bu siyasal iklimi yaşarken geleceğin siyasal iklimini de İzmir’den kuracağız.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir