MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den Büyükşehir binasının akıbeti tartışmalarına nokta koyan açıklama!
Yerel Yönetimler
13 Temmuz 2021 Salı 14:32

Soyer'den Büyükşehir binasının akıbeti tartışmalarına nokta koyan açıklama!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, depremden hasar gören tarihi binanın akıbetiyle ilgili tartışmalara nokta koydu. 'Yıkılacak mı güçlendirme mi yapılacak?' sorusu ekseninde gündem olan konuda tek cümlelik açıklama yapan Soyer, "Bina yıkılacak" dedi.

Mehmet İŞLER / GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediyesi'nin Konak'ta bulunan ana hizmet binasının 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde gördüğü hasarın ardından boşatılması sonrası akıbeti merak konusu oldu. 

'Yıkılacak mı güçlendirme mi yapılacak?' sorusu ekseninde gündem olan binayla ilgili Büyükşehir Meclis Toplantısı'na katılan İstanbul Teknik Üniversitesi eski Öğretim Üyesi  Barış Erkuş, yapılan çalışmaları anlatırken teknik bir sunumla kamuoyunu bilgilendirdi. Binanın yıkılması ya da güçlendirilmesi noktasında farklı görüşler açıklanırken akademisyen Erkuş önemli ifadeler kullandı.

Binanın tarihçesinden, mimari yapısından ve geçirdiği aşamalardan bahseden Erkuş, güçlendirme maliyetleriyle ilgili de veriler sundu. Erkuş, "Güçlendirmeyle her zaman şüphe olacağını düşünüyoruz" dedi. Bilimden gelen bu görüşün ardından yıkım kararı bir kez daha öne çıkarken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den flaş bir açıklama geldi. 

İzmir Sinema Ofisi Hizmet Binası'nın açılışında konuyla ilgili soruyu yanıtlayan ve tek cümlelik bir açıklama yapan Başkan Soyer tartışmalara nokta koydu. Soyer, "Bina yıkılacak" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir