MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den 'Elektrik Fabrikası' açıklaması: O iddia için ne dedi?
Yerel Yönetimler
21 Şubat 2020 Cuma 17:56

Soyer'den 'Elektrik Fabrikası' açıklaması: O iddia için ne dedi?

Büyükşehir tarafından satın alınan ancak Cumhurbaşkanlığı'ndan uzun süredir onayı gelmeyen Alsancak’taki Tarihi Elektrik Fabrikası’nın, bir vakıf kurularak sanayi ve teknoloji müzesine dönüştürüleceğinin iddiaları üzerine Soyer’den açıklama geldi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Özelleştirme İdaresi’nin yaptığı ihale sonucunda satın alınan ancak 1 yıla yakın süredir Cumhurbaşkanlığı'ndan onayı gelmeyen Alsancak’taki Tarihi Elektrik Fabrikası’nın, Bilim ve Sanayi Müzesi yapılacağı iddialarına yönelik İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den açıklama geldi.

Soyer sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

Yirmi yıla yakın bir süre atıl bırakılan, ardından özelleştirilmek istenen ve Nisan 2019’da ihaleye girerek kazandığımız, İzmir’in sembol yapılarından Tarihi Elektrik Fabrikası’nın, “Teknoloji ve Sanayi Müzesi” yapılacağına dair duyumları, basın yoluyla öğrendim.

İzmir’in seçilmiş yerel yönetimi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iradesi dışında, Tarihi Elektrik Fabrikası’yla ilgili bir vizyon ortaya konduğuna dair haberlerin, doğru olmadığını temenni ediyorum.

İzmir için demokratik anlayışla yürüttüğümüz kent ortaklığı vizyonumuz yerine, ben yaptım oldu gibi bir anlayışa tevessül edilmeyeceğini ümit ediyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir