MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den 'İmamoğlu ile görüşme' açıklaması
Politika
4 Temmuz 2023 Salı 15:04

Soyer'den 'İmamoğlu ile görüşme' açıklaması

CHP'de değişim tartışmaları sürerken İstanbul'da önemli bir zirve gerçekleşti. 'Yeni siyaset belgesi, İzmir duruşu' adlı yazısıyla ciddi bir perspektif ortayan koyan ve sürece önemli bir başlık açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile 29 Mayıs'ta çektiği video ile değişim talebini dile getirerek tartışmanın fitilini ateşleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile bir araya geldi. Soyer görüşme ile ilgili açıklamada bulundu.

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçim muhasebesi sürecinde patlak veren değişim tartışmaları tam gaz devam ederken, gündeme İstanbul'da gerçekleşen önemli bir gelişme damga vurdu. 

'Yeni siyaset belgesi, İzmir duruşu' adlı yazısıyla ciddi bir perspektif ortayan koyan ve sürece önemli bir başlık açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile 29 Mayıs'ta çektiği video ile değişim talebini dile getirerek tartışmanın fitilini ateşleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. 

İmamoğlu'nun İstanbul'daki ofisinde sabah saatlerinde bir araya gelen 2 başkan seçim sonuçlarını ve değişim gündemini de masaya yatırdı. Soyer ve İmamoğlu'nun süreçle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundukları öğrenildi. 

SOYER'DEN AÇIKLAMA

İmamoğlu ile İstanbul'da bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kente döndü. Görüşme ile ilgili ANKA'ya konuşan Soyer "Uzun süredir hakikaten bir araya gelmemiştik Ekrem Başkanla. Bir araya gelip birbirimizi dinledik. Birbirimizin fikirlerinden haberdar olduk ve dolayısıyla da güzel bir sohbet oldu" dedi.

İmamoğlu ile yaptığı görüşme hakkında bugün açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "İstanbul'la ilgili de şunu söyleyeyim. Yani bizim 11 büyükşehir belediye başkanı seçim öncesinde düzenli olarak bir araya gelirdik, ama seçim sonrasında buna fırsat olmadı. Biz basın üzerinden haberdar olmayız, yani biz yüz yüze bir araya gelir, konuşur, birbirimizi duyar dinler, anlamaya çalışırız. Bu sefer de onu yaptık. Yani uzun süredir hakikaten bir araya gelmemiştik Ekrem Başkanla. Bir araya gelip birbirimizi dinledik. Birbirimizin fikirlerinden haberdar olduk ve dolayısıyla da güzel bir sohbet oldu.Başkan Soyer, İmamoğlu'nun değişim manifestosu yayınlayacağı ile ilgili soruya ise "Ona bakarsınız, görürsünüz. Bilemem ben" diye cevap verdi.

İMAMOĞLU 'DEĞİŞİM MANİFESTOSUNU' DUYURDU
CHP'de süreçte gözler İmamoğlu'na çevrilmiş durumda... İmamoğlu "Değişime davet" adını taşıyan bir manifesto yayınlayarak taleplerini tartışmaya açtı. 

Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, değişim manifestosunun yer aldığı "iktidaricindegisim.org" adresli siteyi paylaştı.

Değişim çağrılarının ve kaybedilen seçime dair eleştirilerin yer aldığı metinde yurttaşların görüş bildirmesi için de bir buton hazırlandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Partili
 5 Temmuz 2023 Çarşamba 07:46
Meral Akşenerin kayığına binenleri CHP gemisinde yeti yok.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir