MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den İzmir'e Ramazan dayanışması davet: Evlere 10 bin kişilik iftar!
Yerel Yönetimler
22 Nisan 2020 Çarşamba 09:02

Soyer'den İzmir'e Ramazan dayanışması davet: Evlere 10 bin kişilik iftar!

Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Bizvarız' parolasıyla yola çıkan dayanışmada Ramazan hedefini açıkladı. Soyer, toplu iftar yasağı nedeniyle 10 bin kişilik iftar yemeğinin evlere ulaştırılacağını ifade ederek İzmirlileri de bu dayanışmaya davet etti.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesaplarından yayınladığı 'Başkan'ın Günlüğü' mesajıyla kentte koronavirüs salgını kapsamında hayata geçirilen önlemleri ve ihtiyaç sahipleriyle dayanışma için yapılan hizmetleri kentle paylaşmaya devam ediyor. 

Başkan Tunç Soyer bugün yayınlandığı günlüğünde metropol dışındaki 19 ilçenin koordinatörüyle tarımsal üretime destekler konusunda önemli kararların alındığı bir zirve yaptıklarını ifade ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yıldönümü kutlamalarının bugün ve yarın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak konserlerle yola çıkacağını da duyurdu. 

Soyer günlüğünde 'Bizvarız' parolasıyla yola çıkan dayanışmada Ramazan hedefini de açıkladı. Bakanlık tarafından yayınlanan genelgeyle salgın nedeniyle toplu iftarların yasaklanmasının ardından 10 bin kişilik iftar yemeklerini evlere ulaştırmayı planladıklarını ifade eden Soyer, İzmirlileri de dayanışmaya davet etti. 

Soyer, "11 Ayın Sultanı Ramazan başlıyor. Bu yıl toplu iftar yemekleri ne yazık ki yok. Ama biz Ramazan'da 10 bin kişilik iftar yemeğini evlere ulaştıracağız. Bu konuda da 'dayanışma' diyoruz. Var mısınız sevgili İzmirliler? Bizİzmir aracılığıyla Halkın Bakkalı'na ulaşıp iki kişilik bir kutu yemeği 20 liraya alarak bağışta bulunabilirsiniz. Oturduğunuz yerden bilgisayara veya telefon aracılığıyla istediğiniz sayıda alacağınız yemeği Grand Plaza şirketimiz aracılığıyla ihtiyaç duyulan semtlerde dağıtacağız" ifadelerini kullandı. 



İftar paketinde neler var?
20 lira değerindeki iki kişilik iftar paketinde tarhana çorbası, ana yemek olarak Urla kavurma, günlük olarak değişecek şekilde bulgur, pirinç pilavı ya da makarna, içinde hurma, siyah-yeşil zeytin, bal ve reçel olan iftariyelik ve iki ekmek bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir