MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den Meclis'te 'kilise çanı' açıklaması!
Politika
22 Kasım 2023 Çarşamba 19:33

Soyer'den Meclis'te 'kilise çanı' açıklaması!

Meclis toplantısında, Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemindeki bir kilise çanı sebebiyle hakkında açılan soruşturmaya değinen Başkan Soyer, “Birileri belli düğmelere basmak istemiş. Ben böyle bir çanı hiç görmedim, hiçbir Yunan Konsolosluğuna hediye etmedim” dedi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) kasım ayı olağan beşinci meclis oturumu İzBB Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde gerçekleşti. Meclis toplantısında Başkan Soyer’e 9 Eylül 2022’de yapılan 100’üncü yıl kutlamalarında Nutuk’tan alıntıladığı sözler nedeniyle açılan soruşturma ile Seferihisar Belediye Başkanlığı dönemindeki bir kilise çanı sebebiyle açılan soruşturma konuşuldu. 
 

ÜZGÜN VE KIRGINIM
Nutuk’tan alıntıladığı sözler nedeniyle açılan soruşturmadan dolayı çok üzgün ve kırgın olduğunu kaydeden Başkan Soyer, “Kişisel olarak çok kırgınım. O coşku ülkemizde dalga dalga yayıldı. Böyle bir soruşturma açılması çok üzücü. Tüm Türkiye bu tabloyu görecek ve okuyacaktır ve diliyorum ki bu herhangi bir ceza ile sonuçlanmayacaktır.  Benzer girişimler hep olmuştur ama adalet de yerini bulmuştur. Çok üzgün ve kırgın olduğumu söylemek istiyorum” dedi. 

SOYER'E BU KEZ 'KİLİSE ÇANI' SORUŞTURMASI!

BÖYLE BİR ÇAN GÖRMEDİM
Kendisine bir soruşturma daha açıldığını da duyuran Başkan Tunç Soyer, “Bugün başka bir soruşturma daha geldi. Birileri belli düğmelere basmak istemiş. Gelen bilgilendirmede diyor ki; ‘Seferihisar’da başkanlık yapmış olduğunuz dönemde tarihi Rum Çanının belediye önünde sergilendiği ve daha sonra da tarafınızca bu çanın Yunan Konsolosluğuna verildiği İddia ediliyor.’ Ben böyle bir çanı hiç görmedim, hiçbir Yunan Konsolosluğuna hediye etmedim. Haberim olmayan bir konuda mülkiye müfettişleri soruşturma başlatmış. Bir dedikodu üzerinden bu kadar saygın bir meslek olan mülkiye müfettişlerinin soruşturma başlatması çok üzücüdür” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir