MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer’den Narlıdere Metrosu çıkışı: O bir imza atılmıyor!
Yerel Yönetimler
14 Nisan 2023 Cuma 18:36

Soyer’den Narlıdere Metrosu çıkışı: O bir imza atılmıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı inşa süreci eleştirilerine deneme seferi videosuyla yanıt verdiği konuşmasında kredi çıkışı yaptı. Soyer, “Narlıdere Metrosu için 3 Şubat tarihinde 30 milyon Euro tutarında bir kredi yetkilendirme sözleşmesi yaptık. Yatırım programında herhangi bir hazine güvencesine gerek yok ama o bir imza atılmıyor!” dedi.

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı üçüncü birleşiminde 2022 yılı faaliyet raporu görüşülürken oturuma Başkan Tunç Soyer’in Narlıdere Metrosu çıkışı damga vurdu. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın inşa süreci çıkışına yanıt veren Başkan Soyer, metroda vagonların deneme sefer görüntülerini paylaştı ve ardından, “Bir sürprizimiz vardı, bozdunuz o sürprizi Özgür Bey… Görüntü Narlıdere Metrosu’nda deneme seferi yapan vagonumuza aittir. Önümüzdeki hafta binip beraber bir tur atabiliriz” dedi.

KREDİ ÇIKIŞI: O BİR İMZA ATILMIYOR! 
Soyer ardından iktidara bir de kredi çıkışı yaptı ve şunları söyledi: 
Narlıdere Metrosu için yaptığımız toplam harcama 287 milyon Euro. Narlıdere Metrosu için 30 milyon Euro tutarında bir kredi yetkilendirme sözleşmesi yaptık. 3 Şubat 2023 tarihinde. İmzaladık, kredi hazır, 30 milyon Euro gelecek. Yatırım programında herhangi bir hazine güvencesine gerek yok. Son tamamlamak için EBRD ile 30 milyon euroluk anlaşma imzaladık. O bir imza atılmıyor! Önümüzden arkamızdan koşarız diyorsunuz, koşun! 3 Şubat’tan bu yana o bir imza atılmıyor! Bir güvence talep etmiyoruz, hazine güvencesi istenmiyor. Ek bir kaynağa ihtiyaç duyulmuş, 3 Şubat imzalamışız. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir