MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den ÖİB'in şok kararı sonrası flaş açıklama: Bakan Albayrak'la konuştum...
Yerel Yönetimler
14 Eylül 2019 Cumartesi 11:56

Soyer'den ÖİB'in şok kararı sonrası flaş açıklama: Bakan Albayrak'la konuştum...

Soyer, koltuğa oturduktan 16 gün sonra vaatlerinden biri olan tarihi elektrik fabrikasını kamuya kazandırma sözünü ilgili ihaleyi Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Grand Plaza A.Ş. kazanmasıyla hayata geçirmişti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan teklifi reddetmesi şok etkisi yaratırken Soyer'den konuyla ilgili açıklama geldi.  

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, koltuğa oturduktan 16 gün sonra vaatlerinden biri olan tarihi elektrik fabrikasını kamuya kazandırma sözünü hayata geçirmişti. 

Tarihi fabrika için Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 16 Nisan tarihinde yapılan ihaleyi 35 milyon TL bedelle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Grand Plaza A.Ş. kazanmıştı.

Tarihi fabrikanın satışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı beklenirken flaş bir gelişme yaşandı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan teklife ret geldi. 

YENİDEN CEVAP BEKLEYECEĞİZ
Gerçekizmir'e konuşan Başkan Soyer süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geride kalan Çarşamba Günü Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve büyükşehir belediye başkanlarının bir araya geldiği toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile konuyu görüştüğünü belirten Soyer, “Özelleştirme İdaresi'nden ret geldi. Ancak Hazine Bakanımızla konuştuk, o da yasal bir engel yoksa tekrar değerlendireceğini söyledi. Yasal bir engel olmadığını söyledim. Bakalım, değerlendirecekler yeniden bir cevap bekleyeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir