Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Cumhuriyet'in sorularını yanıtladı.
Başkan Soyer, 'asbestli gemi' ve İzmir'in Ankara'da onay bekleyen projeleri hakkında konuşurken, 6'lı masa için de çarpıcı mesajlar verdi.
"BİR DAHA GELİRSE TEKRAR AĞIZLARININ PAYINI VERİRİZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı, "Geminin gelişinin durdurulması bizim için çok önemli kırılma noktası oldu. İnsanların kafasında “Ne yaparsan yap bir şey değişmiyor” düşüncesi ve umutsuzluğu vardı. “Çırpınıyoruz ama değiştiremiyoruz” düşüncesi vardı. Ama biz değiştirebileceğimizi gösterdik. Bu çok kıymetli ve hayati bir kazanım oldu. Muazzam bir moral, motivasyon ve umut oldu. Bir daha işleri çok zor. Böyle bir gündemle İzmir’in karşısına gelemezler. Orada çok daha büyük bir direnç gösterecekler. Bizim duyarlılığımızı, farkımızı çok artırdı. İyimser ve mutluyum. İzmir tarihinde ilk kez altı kurum dava dilekçesi verdi. Tarihte böyle bir dayanışma yok. Bunun etkisi çok güçlü oldu. Bir daha gelirlerse tekrar ağızlarının payını veririz. Asla sesimizi kesip, kenara çekilip umudumuzu kaybetmiş ve seyirci kalmış noktada olmayız" dedi.
"KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESMEYE DEVAM EDİYORUZ!"
Soyer, İzmir'in Ankara'da onay bekleyen projeleri hakkında da, "İmar ve yatırım planları ile ilgili çok beklentimiz var. Kıyı kenar ve iskele yapımı ile ilgili projeler bekliyor. Tramvay araçlarımızın depolama alanı ile ilgili onay alamıyoruz. Şikâyet etmek istemiyorum. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye devam ediyoruz. Ne yazık ki böyle bir tablo var. Kendi gücümüzle ne yapabiliriz ona bakıyoruz" diye konuştu.
6'LI MASA MESAJLARI
Büyükşehir Belediye Başkanı son olarak 'Muhalefetin oluşturduğu altılı masa konusunda görüşleriniz neler? Yerel yönetici olarak çalışmaları nasıl görüyorsunuz?' sorularına yanıt verdi ve şunları söyledi:
Biz yerel yönetimiz. Sadece Türkiye’nin daha aydınlık geleceğe yürümesi gerektiğine inanıyoruz. Belediyecilik yaparken bu topraklarda yaşayan insanların daha yüksek yaşam kalitesini hak ettiğini, düşünerek çıktık bu yolculuğa. Yaşadığımız krizler, enflasyon, hayat pahalılığı, hiçbiri kader değil hepsi değişebilir. Biz, “Başka bir tarım mümkün”, “Başka bir hayat mümkün” derken bu topraklarda yaşayan herkesin daha güzel bir hayat yaşaması mümkün. Çocuklar geleceğinden endişe etmediğinde, yarın ne olacak diye kaygılanmadığında bu topraklar bize bambaşka bir hayat verir. Bu nedenle belediyecilik yapıyoruz. Bunun merkezi siyaset ayağı biraz bizim dışımızda. Altılı masa benim hayallerimi gerçekleştirmeye talip. Altılı masa “Başka bir Türkiye mümkün” diyor. Umutla bekliyoruz. (Cumhuriyet)