MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer’den çarpıcı Tüzük Kurultayı paylaşımı!
Politika
25 Ağustos 2024 Pazar 15:48

Soyer’den çarpıcı Tüzük Kurultayı paylaşımı!

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’de gerçekleşecek Tüzük Kurultay ile ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Soyer, 25 yıllık AKP iktidarına Cumhuriyet Halk Partisi tek alternatif ve umutsa, bunu Türk Milletinin aklına, basiretine, sağduyusuna uygun yeni bir tüzük ile perçinlemelidir. Bu tüzük şeffaf, tabana yayılan, kontrol mekanizmaları oluşturulmuş ve partiyi geleceğe taşıyacak demokratik usul ve esaslar çerçevesinde oluşturulmalıdır" dedi.

GERÇEK-İZMİR- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 4-9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Olağanüstü Tüzük Kurultayı için geri sayım devam ediyor.

Önemli kararların alınması beklenen kurultay ile ilgili Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımında bulundu.

Soyer, daha önce kaleme aldığı bir metni paylaşarak, süreçle ilgili beklentilerini açıkladı. Soyer, “22 Haziran 2023 tarihinde, ‘Yeni Siyaset Belgesi -İzmir Duruşu’ başlığıyla bir metin yazmıştım.

Bu metnin "Değişim” temalı son bölümünü, hala aynı özlem ve beklentileri taşıdığımız için tek bir sözcüğüne dokunmadan yeniden paylaşıyorum. CHP'nin önünde çok kısa bir süre sonra bir Tüzük Kurultay'ı var.

25 yıllık AKP iktidarına Cumhuriyet Halk Partisi tek alternatif ve umutsa, bunu Türk Milletinin aklına, basiretine, sağduyusuna uygun yeni bir tüzük ile perçinlemelidir.

Bu tüzük şeffaf, tabana yayılan, kontrol mekanizmaları oluşturulmuş ve partiyi geleceğe taşıyacak demokratik usul ve esaslar çerçevesinde oluşturulmalıdır.

Tüzüğün kamuoyunda yaratacağı güven ve takdir iktidara giden yolda çok önemli bir adım olacaktır.

Hangi değişiklik düzenlemesi yapılırsa yapılsın aslolan onu uygulama iradesindeki kararlılık oldu" u için halkın anlayacağı sadelikte ve uygulanmasının herkes tarafından kontrol edilebileceği şeffaflıkta olmalıdır” diye konuştu.
Soyer'in daha önce kaleme aldığı yazı şu şekilde: 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir