MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den 'eşitlikçi' genelge: Tüm birimlere o yazıyı gönderdi!
Yerel Yönetimler
7 Aralık 2022 Çarşamba 09:38

Soyer'den 'eşitlikçi' genelge: Tüm birimlere o yazıyı gönderdi!

Başkan Soyer kurumun tüm birimlerine gönderilen yazı ile düzenlenen ya da desteklenen tüm toplantı, panel ve konferanslarda uzman katılımcı ve konuşmacıların seçiminde toplumsal cinsiyet dengesini sağlamak üzere azami özen ve kararlılığın gösterilmesi, bu dengenin  gözetilmediği etkinliklere destek verilmemesini talep etti. 

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den toplumsal cinsiyet eşitliği adına önemli bir hamle daha geldi. 

5 Aralık Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 88. yıldönümü kutlamasında temsil vurgusuyla çarpıcı mesajlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer bu yönde kentte yapılan çalışmaların yanı sıra kurum içi de bir adım attı. 

Soyer tüm birimlere gönderilen yazı ile belediye, bağlı kurumlar ve şirketler tarafından düzenlenen ya da desteklenen tüm toplantı, panel ve konferanslarda uzman katılımcı ve konuşmacıların seçiminde toplumsal cinsiyet dengesini sağlamak üzere azami özen ve kararlılığın gösterilmesi, bu dengenin gözetilmediği etkinliklere destek verilmemesini talep etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı 5 Aralık günü konuşmasında o dönemin koşulları içerisinde Türkiye’deki kadınların siyasal haklarını kazanmasının çok büyük bir adım olduğunu vurgulayarak, “Bu haklar Fransa, İtalya, Belçika gibi pek çok Avrupa ülkesinden daha erken elde edilmişti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınların bu mücadelesine verdiği destek ve Cumhuriyet devrimleri hiç şüphesiz bu sürece çok büyük ivme verdi. Bugün, aradan geçen 88 yıla rağmen Meclisimizdeki kadın temsili oranı yazık ki sadece 17.4. Bu oranla dünya ülkeleri arasında 130. sırada yer alıyoruz. Dahası ülkemizdeki 50 bin 285 muhtardan sadece 1120'si kadın. Yaşanan bu durum kadınların yönetim kadrolarındaki varlığının eril siyaset tarafından halen daha bir korku kaynağı olarak görüldüğünün açık kanıtı” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir