MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den hükümete rakamlarla 'yatırım' salvosu
Yerel Yönetimler
7 Aralık 2023 Perşembe 19:03

Soyer'den hükümete rakamlarla 'yatırım' salvosu

Soyer, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak hükümete bir kez daha İzmir üzerinden ‘yatırım’ eleştirisi getirdi. Soyer, 2019 yılından bu güne İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin 2.1 milyar Euro yatırım kazandırdığını, tüm devlet kurumlarının, bakanlıkların 5 yılda İzmir’e yaptıkları yatırımın 1.5 milyar Euro olduğunu belirtti. 

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont’u makamında ağırlamış, Fransa ile İzmir arasındaki ilişkilerin konuşulduğu görüşmede Başkan Tunç  Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi muhalif bir belediye ve merkezi hükümet tarafından hak ettiği şekilde desteklenmiyor. Bu yüzden kendi ayaklarımız üzerinde durmayı muhakkak başarmamız gerekiyor” demişti.

Soyer’in iktidara yönelik ‘destek’ çıkışına AK Parti cephesinden tepki gelmiş,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in hükümetten yeteri kadar destek alamadığına ilişkin açıklamasına, “Aday olamayacağını anlayınca mağdur edebiyatı yapıyor.” şeklinde tepki göstermişti.

Soyer, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak hükümete bir kez daha İzmir üzerinden ‘yatırım’ eleştirisi getirdi.

SOYER: İZMİR'DEN 40 ALIP 1 VERMEYE DEVAM EDİYORLAR

Soyer, 2019 yılından bu güne İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin 2.1 milyar Euro yatırım kazandırdığını, tüm devlet kurumlarının, bakanlıkların 5 yılda İzmir’e yaptıkları yatırımın  1.5 milyar Euro olduğunu belirtti.
Soyer paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

“Kıymetli hemşehrilerim;
Ülkemizde yaşanan ekonomik krize, para birimimizin değersizleşmesine rağmen İzmir’e kazandırdığımız yatırımların, toplam bütçemizin % 41’i olmasından çok büyük gurur duyuyorum.

4.5 yılda kentimiz için bütçemiz dahilinde bir belediyenin yapabileceği en yüksek kapasitede yatırım yaptık. 2019 yılından bu güne İzmir’de 2.1 milyar Euro, yani bugünün rayiciyle 66 milyar liralık yatırım kazandırdık.
Bir tarafım gururlu ama bir tarafım buruk. Çünkü İzmir daha fazlasını hak ediyordu. Biz 2 milyar euro yatırım yaparken, tüm devlet kurumlarının, bakanlıkların 5 yılda İzmir’e yaptıkları yatırım, sadece 1.5 milyar euro. İzmirden toplam 65 milyar Euro vergi alan devlet, bunun sadece 1.5’ini İzmir’e geri vermiş. Hepsinin toplamının İzmir Büyükşehir Belediyesine yaklaşamaması, bir babanın evlatlarını göz göre göre kayırması kadar utanç vericidir. 

Yani İzmir’den 40 alıp 1 vermeye devam ediyorlar.
Biz hep daha fazlasını yapmak isteriz tabii ki. Eksiklerimizin de farkındayız. Takdiri de eleştiriyi de başımızın üstünde taşırız. Ama İzmir’in ismini ağzına alırken iki kere düşünecek birileri varsa o da iktidar partisi mensuplarıdır. 
Şartlı, koşullu hizmet vaatlerinizin İzmir’de işe yaramadığını ne zaman anlayacaksınız?
Güneşin balçıkla sıvanmadığını ne zaman anlayacaksınız?”
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kartal ??
 7 Aralık 2023 Perşembe 19:57
Akp iktidarına rağmen Narlıdere metrosunu 7 şubatta halkın hizmetine açacak olmanız ve buca metrosunu bütün engellemelere rağmen gövdenizi koyup tekrar çalışmalara başlatmanız Halkla iç içe olmanız kibirinizin olmayışı gerçek bir İzmirli oluşunuz size ve izmir halkına vermiş olduğunuz hizmet sizi tekrar aday yapmaya yeter de artar. İzmirin adayı TUNÇ SOYER olmalı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir