MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den 'kongre süreci' mesajları: Kaos bekleyenlerin...
Politika
6 Haziran 2023 Salı 20:25

Soyer'den 'kongre süreci' mesajları: Kaos bekleyenlerin...

CHP İzmir’de seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı dev toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, parti içinde başlayacak olan kongre sürecine yönelik önemli mesajlar verdi. Soyer, “Ben İzmir'in seçim sürecinde olduğu gibi, çelik yumruk gibi durması gerektiğine inanıyorum. Yani burada kaos bekleyenler, toz, duman bekleyenlerin inşallah o beklentileri gerçekleşmez diye düşünüyorum” dedi.
GERÇEKİZMİR - CHP İzmir İl Örgütü’nün geride kalan genel seçim ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek adına Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldiği dev toplantının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, basın mensuplarını sorularını yanıtladı. Başkan Soyer, kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

OBJEKTİF BİR SUNUMDU
Seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, il yönetiminin seçim sürecine yönelik yaptığı detaylı sunuma ilişkin, “Sunumu çok beğendim. Son derece rafine, objektif, çok güzel bir sunumdu. Tüm tabloyu yani seçim öncesi, seçim sonrasına dair her şeyi çok güzel açıkladı il yönetimiz. O anlamda çok doyurucuydu, memnunum” dedi.

ÖRGÜT KENDİNİ YENİLEYECEK… ÇOK KIYMETLİ
Açıklanan kongre takvimi ve kurultay sürecine ilişkin sorunun yöneltilmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarının sorulması üzerine Başkan Soyer, sürecin partinin tazelenmesi anlamına geldiğini belirterek, “Sayın İmamoğlu’nun Genel Başkan olmakla ilgili iradesi var mı, onu bilmiyorum daha. Genel Başkanın bir iradesi var mı onu da bilmiyorum. Bunlar daha sonra ortaya çıkacak. Şu anda net olan bir şey var, mahallelerden başlayarak, örgüt kendini yenileyecek, tazeleyecek. Bu kıymetli bence” ifadelerini kullandı.

İZMİR CHP’NİN EN YÜKSEK OYU ALDIĞI ŞEHİR OLDU
İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmesinin destek mesajı olarak yorumlandığının hatırlatılması üzerine Başkan Soyer, “Bir destek mesajından çok, İzmir’i anlatmak gailesiyle gidildi. Biz istedik ki; İzmir'in ne yaptığını Genel Başkan net olarak görsün. Rakamlarla ve bizim yaşadıklarımızla bunları iyi bilsin istedik. İzmir hakikaten Türkiye'nin lokomotifi oldu. İzmir, baktığınız zaman Türkiye'de CHP'nin en yüksek oyu aldığı şehir oldu. Bu çok kıymetli bir şey. O rakamın arkasında hangi sosyolojik gerekçeler var, hangi teknik gerekçeler var... Bunlar uzun konuşulması gereken meseleler ama rakamlar sonuç itibariyle önemli bir göstergedir. O gösterge de bizim için çok gurur verici. İzmir'e müteşekkiriz, olağanüstü bir iş başardı. İzmir'e sadece teşekkür edebilirim” diye konuştu. 

KAOS BEKLEYENLERİN İNŞALLAH BEKLENTİLERİ GERÇEKLEŞMEZ
Başkan Soyer, ‘Kongre sürecine yönelik İzmir özelinde temennininiz nedir?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Ben İzmir'in seçim sürecinde olduğu gibi, çelik yumruk gibi durması gerektiğine inanıyorum. Yani burada kaos bekleyenler, toz, duman bekleyenlerin inşallah o beklentileri gerçekleşmez diye düşünüyorum. İzmir seçim döneminde gösterdiği büyük dayanışmayı bu süreçte de sürdürecek, sürdürmeli diye düşünüyorum. Çünkü bu, partinin geleceğinin şekillenmesinde İzmir'in rolünün artması anlamına gelir. En büyük temennim de o…”
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir