MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den o soruşturmaya ilk tepki: Her sözümün arkasındayım, buradayım!
Yerel Yönetimler
21 Kasım 2023 Salı 17:08

Soyer'den o soruşturmaya ilk tepki: Her sözümün arkasındayım, buradayım!

İçişleri Bakanlığı, Osmanlı Devleti'ne ve son padişah Vahdettin’e hakaret ettiği gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e soruşturma başlattı. Öte yandan soruşturma haberi sonrası Başkan Soyer’den ilk açıklama da geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer konuşmasındaki sözlerinin Nutuk’tan alındığının altını çizerek, “Her sözümün arkasındayım. Buyurun, buradayım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” ifadelerini kullandı. 

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşen şehrin kurtuluşunun 100.yıl kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle soruşturma açıldı. 

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’ın gündeme getirdiği habere göre Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e Atatürk'ten alıntı yaptığı sözlerle Osmanlı Devleti ve son padişah Vahdettin'i eleştirdiği için İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açıldı.

Mülkiye Müfettişliği'nin 16 Kasım'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği yazıyla bildirdiği 
Soruşturma kapsamında bakanlığın iki müfettiş görevlendirdiği ve Soyer'in Osmanlı Devleti'ni ve yöneticilerini hedef gösterdiği, kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlediği iddia edildi.

Öte yandan soruşturma haberi sonrası Başkan Soyer’den ilk açıklama da geldi. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soyer konuşmasındaki sözlerinin Nutuk’tan alındığının altını çizerek, “Her sözümün arkasındayım. Buyurun, buradayım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!” ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 
İçişleri Bakanlığı’nın 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarındaki konuşmamdan dolayı bana soruşturma açtığını öğrendim. Sözlerim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’undan alınmıştır. Maksadım çok açıktır: Milletin egemenliğine göz dikenlere karşı Cumhuriyetimizin yüz yıllık değerlerini ve devrimlerini savunmak, tüm tehlike ve tehditlere karşı korumak…
Her sözümün arkasındayım. Buyurun, buradayım. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İlelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

SOYER NE DEMİŞTİ? 
Soyer 9 Eylül 2022 günü Gündoğdu Meydanı'nda yaptığı konuşmada, “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençler, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir