MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den otogar metrosu resti: Yapmayacaklarsa biz yapalım!
Yerel Yönetimler
17 Ocak 2023 Salı 12:37

Soyer'den otogar metrosu resti: Yapmayacaklarsa biz yapalım!

Hükümetin 2023 Yılı Yatırım Programı'nda Halkapınar-Otogar Metro projesi için 3 bin TL’lik ödenek ayırmasına tepki gösteren Başkan Soyer, "Yapmayacaklarsa biz yapalım" dedi.
GERÇEKİZMİR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2023 yılı yatırım raporunda Halkapınar-Otogar Metro hattı için 3 bin TL’lik sembolik ödenek ayırmasının yankıları sürüyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından yaptığı ironik paylaşımla 15 yıldır kent gündeminde yer alan hattın yapımının bakanlık tarafından 'bir başka bahar'a ertelenmiş olmasına ve ayrılan sembolik bütçeye anket çıkışıyla tepki göstermişti. 

"TERCİH ETMİYORLAR, VATANDAŞLARIMIZIN TERCİHİNE BIRAKIYORUM"
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer Menemen'deki Türkelli Mezbahas'ının açılış töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken de konuya değindi. 3 bin TL'lik ödenekle ilgili soruya yanıt veren Soyer, “Bütçe yapılan tercihler üzerine şekillenen bir evrak. Böyle bir tercih kullanmışlar. Halkapınar-Otogar Metrosunu 2014’te yatırım planına almış olmalarına rağmen sürekli geçiyorlar. Bunu yapmayı tercih etmiyorlar. Ben de bu tercihi vatandaşlarımızın tercihine bırakıyorum” dedi.

"YAPMAYACAKLARSA BİZ YAPALIM"
Soyer, “Bunu bir İzmir’i engelleme olarak da görebilir miyiz?” şeklindeki soruya ise "Ben şikayet makamı değilim. Bunlardan sürekli şikayet eden, yakınan bir insan değilim. Bu İzmir için kabul edilemez bir şey. İzmir’in hak etmediği bir şey. Biz Halkapınar-Kemalpaşa Metrosunu çalışıyoruz, Otogar bağlantısı olmadan ne işe yarar ki. Onun yapılması lazım, yapmayacaklarsa biz yapalım” yanıtını verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir