MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer’den tüm yerel yönetimlere çağrı ve KKM çıkışı!
Yerel Yönetimler
23 Ocak 2024 Salı 15:45

Soyer’den tüm yerel yönetimlere çağrı ve KKM çıkışı!

Büyükşehir Belediye Başkanı, ücretlerini iyileştirme ek protokolü düzenlenen törende çarpıcı mesajlar verdi. “? Bu aslında çok sembolik bir şey, hayatınızı çok fazla değiştirmeyecek. Ama bütün Türkiye’deki yerel yönetimlere İzmir’den bir ses veriyoruz. Diyoruz ki, ‘Bu ek sözleşmeleri yapın, emekçiler mağdur olmasınlar, enflasyona ezilmesinler, bir nefes alsınlar’” derken, kur korumalı mevduat çıkışı da yaptı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önce 6 bin 114 kamu çalışanını ilgilendiren toplu sözleşmeyi ardından İZELMAN, İZNERJİ, İZFAŞ bünyesinde çalışan 19 bin 855 işçiyi ilgilendiren ücretleri iyileştirmeye yönelik ek protokolü imzaladı.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra DİSK Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, Ege Bölge Sorumlusu Memiş Sarı ve yüzlerce emekçi katıldı. 



Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, emekçilerin büyük desteği ve sloganları arasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

“TÜM YEREL YÖNETİMLERE İZMİR’DEN SES VERİYORUZ…”
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu ilave ek sözleşmeye neden bu kadar kıymet verdik? Bu aslında çok sembolik bir şey, hayatınızı çok fazla değiştirmeyecek. Ama bütün Türkiye’deki yerel yönetimlere İzmir’den bir ses veriyoruz. Diyoruz ki, ‘Bu ek sözleşmeleri yapın, emekçiler mağdur olmasınlar, enflasyona ezilmesinler, bir nefes alsınlar’… O nedenle kıymetli…” dedi. 

KKM ÇIKIŞI: EMEK KORUMALI YÖNETİM YAPIYORUZ! 
Soyer konuşmasında şunları kaydetti: Mesele sadece ekonomik değil. Hatta ekonomik mücadelenin çok öncesinde başka bir şeyin mücadelesini vermek gerekiyor. O da adalet mücadelesi, o da demokrasi mücadelesi… Bir memlekette düşünün ekonomi tıkır tıkır işliyor, üretim var ve fakat demokrasi yok! Olabilir, böyle ülkeler var. O zaman ne oluyor biliyor musunuz? Sadece bir zümre zenginleşiyor, emek verenler yoksullaşıyor. Mesela kur korumalı mevduat diye bir şey yapıyorsunuz. O kur korumalı mevduat neyi koruyor biliyor musunuz? Milyonları olanları, zenginleri koruyor. Senin vergin o milyonerler daha büyük milyoner olsun diye gidiyor. Biz kur korumalı mevduat hesabı değil, emek korumalı yerel yönetim yapıyoruz. Emeğin hakkını koruyan, hakkını veren yerel yöneticilik yapıyoruz. Aramızdaki fark bu! Aramızdaki fark hakkın, hukukun üstünlüğü üzerine kurulu emeğin hakkını vermeye dayanan bir yerel yönetim anlayışı yani demokratik bir yerel yönetim anlayışı… 

“BU YÜREK SİZE FEDA OLSUN”
Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bugün ülke çok karanlık bir dönemden geçiyor ama kimse enseyi karartmasın. Bugün burada bulunan sizler emin olun ki sadece İzmir için değil bütün Türkiye için çok kıymetlisiniz. Örgütlü mücadelenin, emek mücadelesinin öncülüğünü yaptığınız için çok kıymetlisiniz. Bizim emeğin hakkını korumakla ilgili 2 temel kaygımız var. Hepinizin çok daha iyiye layık olduğunuzu biliyorum, o günler gelecek, göreceksiniz. Çok daha iyisini yapacağız. Ama bunun bir anlamı daha var çünkü sizler güzel İzmir’in güzel insanlarına hizmet veriyorsunuz. O güzel İzmir’in güzel insanları sizin emeğinize muhtaç… Dolayısıyla istiyoruz ki sizin yüzünüz gülsün. O nedenle ekonomik hakkınızı almanız çok kıymetli. Sizin güzel İzmir’in güzel insanlarına güzel hizmet vermenizi istiyoruz çünkü İzmirli buna layık, siz de buna layıksınız. O yüzden bu yürek size feda olsun. 

"BU İŞLERİ YAPMAK ÇOK KOLAY DEĞİL"
Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ise, “Halkçı ve demokrat belediyecilik anlayışını savunan belediye başkanları halkını, kentini ve belediye emekçilerini görüyor. Demokrasiden, emekten ve adaletten yana duran, bu politikaları savunan, kent halkıyla kamusal hizmet anlayışıyla bütünleştirmiş siyasal anlayışın ve adayların yanında olacağız. Örgütlü güçler bugünlerde devreye girmeli” diye konuştu. Tüm Bel–Sen 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş de, “Elini taşın altına koymaktan çekinmeyen, her dönem sınırların üzerinde özgür demokratik sözleşmeler imzalayarak sendikal mücadelemize güç veren Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz” dedi.

"TUNÇ BAŞKAN BİZİM YOL ARKADAŞIMIZ"
8 ay önce toplu sözleşme imzaladıklarını halaylar çektiklerini ifade eden DİSK/Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Bugün emeğimizin karşılığı için imzasını ortaya koyan Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. 8 ay önce tören yaptık şimdi iyileştirme yapıyoruz. Bu ülkenin karanlığa değil emekçi halklarına hizmet eden belediye başkanlarına ihtiyacı var. Biz onlara yol arkadaşı diyoruz. Tunç Başkan da bizim yol arkadaşımız emekten yana olan başkanımızdır. Emekten yana imza attığı için sağ olsun, var olsun. Yolumuz uzun.  Karanlık bir dönemdeyiz ancak birlik, beraberlik ve aydınlık yüzünüzle ülkeyi hep birlikte aydınlığa çıkaracağız” şeklinde konuştu. 

"BİZ 'TUNÇ'UZ, 'DAĞ'LARI DELERİZ!"
İzmir’de sadece kenti yöneten değil kentin tüm sorunlarıyla sahiplenen başkanlar istediklerini dile getiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Zehirli gemileri kentimizden gönderip, karşı gelen başkanlar istiyoruz. Biz DİSK olarak insanca yaşamak istiyoruz. O yüzden sadece toplu sözleşme yapan başkanlar değil bu kentin en ufak sorunundan en büyük sorununa karşı yan yana duran başkan istiyoruz. Biz yolda bulduklarımızı yola çıktıklarımızla değişmeyiz. Yolunuz açık olsun. Biz ‘tuncuz’ dağları deleriz” ifadelerini kullandı. 

Ek protokol ve toplu sözleşme neyi kapsıyor? 
2024 Ocak itibariyle yüzde 38,56 zamlı ücret iyileştirmesinin üzerine 1 Şubat 2024’ten geçerli olmak üzere yüzde 11,5 iyileştirme yapılmış oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU, ESHOT Genel Müdürlüğü’nde çalışan 6 bin 114 kamu emekçisi ile 01.01.2024 ile 31.03.2024 tarihleri arasını kapsayan sözleşmeye göre sosyal denge tazminatı 8816,25 TL’den yüzde 59 artışla 14 bin TL’ye, Mart ayında ödenen bahar ikramiyesi 2703,65 TL’den yüzde 67 artışla 4500 TL’ye, Ocak ve Mart ayında Halkın Bakkalı ödemesi ise 500 TL’den yüzde 100 artışla bin TL’ye çıktı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir