MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den ünlü sanatçıya 'sanata destek' yanıtı!
Yerel Yönetimler
2 Haziran 2021 Çarşamba 13:55

Soyer'den ünlü sanatçıya 'sanata destek' yanıtı!

Ünlü sanatçı Fırat Tanış sosyal medya hesabından pandemi döneminde sanatçılara destekle ilgili çağrısını yinelerken İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne seslendi. Tanış'a yanıt Başkan Soyer'den geldi. Soyer destek rakamlarını açıklarken, 'gün batımı konserleri' müjdesini de verdi.

GERÇEKİZMİR - Koronavirüs salgını dünyaya ve Türkiye'ye zor günler yaşatmaya devam ederken, önlemlerin ve kısıtlamanın gölgesinde en büyük sıkıntıyı yaşayan sektörlerin başında kültür-sanat alanı geliyor. 

Sanatçılar dayanışmayla hayata tutunmaya çalışırken, kademeli normalleşme sürecinde de sosyal yaşamın sınırlı kalıcak olması ayakta kalma çağrılarını art arda getiriyor. 

Ünlü sanatçı Fırat Tanış da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son kertede her alanda çalışan kültür/sanat emekçileri sosyal olarak yalnız, ekonomik olarak aç bırakılmıştır. Tekrar teklifi gündeme getireyim, 
Başta Ankara, İzmir ve İstanbul olmak üzere belediyeler, tüm salon ve kültür merkezlerini, ücretsiz ve bedelsiz olarak tüm alanlardaki kültür/sanat faaliyetlerine açmalıdır" ifadelerine yer verdi. 

Tanış bu çağrısının ardından "Bu çağrıyı daha önce de yapmıştım. mesela İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden çıt çıkmamıştı...Hala da öyle, hayırdır, küs müyüz?" mesajıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne seslendi. 

Tanış'ın mesajına yanıt Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den geldi. Soyer şunları kaydetti: 
Sevgili Fırat Tanış, Pandeminin başından beri sanat hep var olsun diyoruz. Tiyatrocular, müzisyenler, yerel sinemalar ve plastik sanatlara toplam 7.5 milyon TL destek sağladık. Yakında başlayacak gün batımı konserlerimiz ile İzmir'imizde dayanışmanın besteleri yankılanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir