MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'den yürek yakan satırlarla 'Filistin' mesajı!
Yerel Yönetimler
20 Kasım 2023 Pazartesi 19:09

Soyer'den yürek yakan satırlarla 'Filistin' mesajı!

Kasım ayı dördüncü oturumuna gündem dışı bölümde verilen Filistin mesajları damga vurdu. Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle grup başkanvekillerinden önemli mesajlarla ‘Gazze’de yaşanan soykırımı durdurun’ çağrısı gelirken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de çarpıcı bir açıklama yaptı. 

GERÇEKİZMİR – Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı olağan dördüncü birleşimi Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleştirildi. 

Oturuma gündem dışı bölümde verilen Filistin mesajları damga vurdu. 

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle grup başkanvekillerinden önemli mesajlarla ‘Gazze’de yaşanan soykırımı durdurun’ çağrısı gelirken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de çarpıcı bir açıklama yaptı. 

“DİLİYORUM Kİ YİNE KÖREBE OYNASINLAR”
‘Geri Döneceğiz’ kitabından satırlarla seslenen Başkan Soyer, “37 sene önce 2 gazetecinin Filistinli kadınlar ve çocuklarla ilgili yazdıkları bir kitabı çevirmiştim… Geri Döneceğiz diye bir kitap… Oradan bir cümleyi paylaşmak istiyorum: Gazeteciler Filistinli çocuklarında şimdi orada yeni bir oyun oynadıklarını anlatıyorlar. Batı’da bu oyun körebe olarak bilinir. Filistinli çocuklar başka bir ad bulmuşlar… Hayatta kalma! Ben de diliyorum ki Filistinli çocuklar yine körebe oynasınlar…” diye konuştu. 

“ATATÜRK’E BORÇLUYUZ”
Soyer, “Burada gerçekten bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anmak istiyorum. Çünkü içinde yaşadığımız bu coğrafyada, Irak’ta, İran’da, Suriye’de, Filistin’de on yıllardır devam eden iç savaşlar, birbirleriyle savaşlar, bütün bunlar olup biterken, kadınlar çocuklar ölürken eğer 100 yıldır kesintisiz bir barış yaşıyorsak Cumhuriyet’e ve O’nun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Buradan bir kez daha O’nu rahmetle anarak şükranlarımızı sunalım” ifadelerini kullandı. 

6 BELEDİYENİN BÜTÇELERİNE ONAY 
Öte yandan 19 önergenin oy birliğiyle kabul edilerek geçtiği oturumda Aliağa, Bergama, Dikili, Seferihisar, Selçuk ve Torbalı belediyelerinin 2024 yılı bütçeleri de Büyükşehir Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle onay aldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir