MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer düğmeye bastı: O proje için kamulaştırma harekatı!
Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2020 Cuma 16:00

Soyer düğmeye bastı: O proje için kamulaştırma harekatı!

Karşıyaka’nın Şemikler Mahallesi’nde gerçekleşecek masal evi için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi parsel üzerinde kalan şahıs hissesinin kamulaştırılması amacıyla 2015-2020 yıllarını kapsayan 9’uncu 5 Yıllık İmar Programına ek olarak alınması için hamle yaptı.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in seçim kampanyası sürecindeki vaatleri arasında bulunan masal evleri için önemli bir gelişme yaşandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ilçelere yaymayı hedeflediği projede Karşıyaka özelinde karar alındı. Meclis gündemine eklenen madde kabul edildiği takdirde Şemikler Mahallesi’nde kamulaştırma yapılacak. Belediye yetkilileri projeyi ivedilikle harekete geçirmek amacıyla kolları sıvarken şahıs hissesinin kamu yatırımının gecikmemesi adına hamle gerçekleştirdi.

Komisyon raporunda şu ifadeler yer aldı: Belediyemizce "Masalevleri Projesi" kapsamında, Karşıyaka ilçesi, Şemikler Mahallesi, 488 no'lu parselde (3040 m²) Masalevi yapılması planlanmakta ve söz konusu 488 no'lu parselin 2987/3040 oranında (2987 m²) hissesinin Belediyemiz, 53/3040 oranında (53 m²) hissesinin şahıs mülkiyetinde kaldığı tespit edilmiş olup, kamu yatırımının gecikmemesi ve Belediyemizce yapılacak olan projenin ivedilikle hayata geçirilebilmesi için bahse konu taşınmazda bulunan 53/3040 hissenin kamulaştırılması amacıyla, Belediyemizin 2015-2020 yıllarını kapsayan 9. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir