MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer duyurdu... O karara dava açıldı
Güncel
20 Eylül 2024 Cuma 13:33

Soyer duyurdu... O karara dava açıldı

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde 15 Ağustos’ta meydana gelen yangın sonrası etkilenen alanların Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile orman alanından çıkarılması ile ilgili yürütmeyi durdurma davası açtıklarını duyurdu.

GERÇEKİZMİR- İzmir’de Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde meydana gelen ve büyük bir tahribata neden olan yangın sonrası alan ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ormanlık vasfından çıkarıldı. Bu konuyla ilgili tartışmalar devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer alanın yasal olarak orman vasfından çıkarılmayacağını belirterek, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yürütmeyi durdurma davası açtıklarını duyurdu.

Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
15 Ağustos’ta İzmir’deki büyük yangından etkilenen alanların da dahil olduğu 375 hektarlık alanın  orman sınırından çıkarılmasına dair Cumhurbaşkanı Kararının iptali için davayı açtık.

20 yıl önce afetleri önlemek için orman vasfına sahip çıkılan bu alan İzmir’i çevreleyen Yeşil Kuşak’ın bir parçası olarak tüm İzmirlilerin yaşam hakkını korumaktadır. Bugün söz konusu alanın önemi unutulmuştur. Önce 2020 yılında İzmir’de yaşanan depremzedelere konut yapılacağı vaadiyle şimdi ise yanan alanların yanması fırsat bilinerek orman alanı yapılaşmaya açılmak istenmektedir.

Anayasa Madde 169’un  “Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz.” hükmüne rağmen Cumhurbaşkanı Kararının yanan orman alanını orman sınırları dışına çıkarması mümkün değildir.

Takipçisi olacağız. Orman alanlarını korumak, imara ve ranta açılmasını engellemek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Davayı birlikte açtığımız kurumlar; Doğa Derneği, Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Egeçep ve diğer dava arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir