MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer'e 'afiş' tepkisi: Yunanlı dostlarının umurunda bile değil
Politika
3 Eylül 2022 Cumartesi 23:54

Soyer'e 'afiş' tepkisi: Yunanlı dostlarının umurunda bile değil

AK Parti İzmir İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e ‘Barışın İkinci Yüzyılı’ afişi üzerinden yüklendi. Sürekli, ‘’Soyer’in ‘Zafer’e, ‘Barış’ demesi; Yunanlı dostlarının umurunda bile değil!’ ifadelerini kullandı.

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun sosyal medya üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in 100. kurtuluş yıl dönümü için hazırladığı ‘Barışın İkinci Yüzyılı’ afişlerine gösterdiği tepki ile başlayan tartışma gündemdeki yerini koruyor.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a gösterdiği ‘F-16 tacizi’ tepkisinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e afiş üzerinden yüklendi. Sürekli Yunanistan’ın Türk F-16’larını tacizini hatırlatarak ‘Soyer’in ‘Zafer’e, ‘Barış’ demesi; Yunanlı dostlarının umurunda bile değil!’ ifadelerini kullandı.

YUNANLI DOSTLARININ UMURUNDA DEĞİL!

Sürekli’nin yaptığı açıklama şöyle;

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ‘Zafer’e, ‘Barış’ demesi; Yunanlı dostlarının umurunda bile değil! Yunanistan’ın tarihi kinini ne kadar diri tuttuğu; tehditkâr tutumu ve NATO görevi yapan F-16’larımızı taciz edip “Pardon, bilmiyorduk” demelerinden belli! Yunanistan’ın uluslararası hukuku da tanımayan düşmanca tavrına sessiz kalınması elbette mümkün değildir. Nitekim; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ikazını, İzmir’in kurtuluşunu da işaret ederek tekrarlamış; ileri gitmeleri halinde bedelinin ağır olacağını ifade etmiştir. Milli ve uluslararası bir noktada yaşanan böylesi sıcak gelişmeler söz konusuyken; İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül kutlamalarını ‘Barışın 2. Yüzyılı’ sloganıyla yapmaktaki ısrarı daha da vahim bir fotoğraf olarak öne çıkmaktadır. Türkiye’nin haklı kazanımlarını, menfaatlerini, bu tehditkâr söylem ve eylemlere teslim etmemiz; sessiz kalmamız mümkün değildir. Çünkü bu müttefiklik ve dostluk değildir. İzmir halkının ve kamuoyunun de bu hassasiyette olduğundan şüphemiz yoktur.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir