![Erdoğan'dan Yunanistan'a: İzmir'i unutma!](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Erdogan-dan-Yunanistan-a-Izmir-i-unutma-120231.jpg)
Erdoğan'dan Yunanistan'a: İzmir'i unutma!
![Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Cumhurbaskani-Erdogan-Putin-ile-gorustu-120229.jpg)
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü
![Bakan Muş'tan doğalgaz zammı açıklaması](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Bakan-Mus-tan-dogalgaz-zammi-aciklamasi-120225.jpg)
Bakan Muş'tan doğalgaz zammı açıklaması
![''Festivalden fitne çıkarmak büyük bir sorumsuzluktur''](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/-Festivalden-fitne-cikarmak-buyuk-bir-sorumsuzluktur--120210.jpg)
''Festivalden fitne çıkarmak büyük bir sorumsuzluktur''
![Erdoğan: Türkiye dünyanın en üst ligine yükseldi](https://www.gercekizmir.com/haber_resim/Erdogan-Turkiye-dunyanin-en-ust-ligine-yukseldi--120193.jpg)
GERÇEKİZMİR - İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun sosyal medya üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’in 100. kurtuluş yıl dönümü için hazırladığı ‘Barışın İkinci Yüzyılı’ afişlerine gösterdiği tepki ile başlayan tartışma gündemdeki yerini koruyor.
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’a gösterdiği ‘F-16 tacizi’ tepkisinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e afiş üzerinden yüklendi. Sürekli Yunanistan’ın Türk F-16’larını tacizini hatırlatarak ‘Soyer’in ‘Zafer’e, ‘Barış’ demesi; Yunanlı dostlarının umurunda bile değil!’ ifadelerini kullandı.
YUNANLI DOSTLARININ UMURUNDA DEĞİL!
Sürekli’nin yaptığı açıklama şöyle;
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ‘Zafer’e, ‘Barış’ demesi; Yunanlı dostlarının umurunda bile değil! Yunanistan’ın tarihi kinini ne kadar diri tuttuğu; tehditkâr tutumu ve NATO görevi yapan F-16’larımızı taciz edip “Pardon, bilmiyorduk” demelerinden belli! Yunanistan’ın uluslararası hukuku da tanımayan düşmanca tavrına sessiz kalınması elbette mümkün değildir. Nitekim; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ikazını, İzmir’in kurtuluşunu da işaret ederek tekrarlamış; ileri gitmeleri halinde bedelinin ağır olacağını ifade etmiştir. Milli ve uluslararası bir noktada yaşanan böylesi sıcak gelişmeler söz konusuyken; İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin 9 Eylül kutlamalarını ‘Barışın 2. Yüzyılı’ sloganıyla yapmaktaki ısrarı daha da vahim bir fotoğraf olarak öne çıkmaktadır. Türkiye’nin haklı kazanımlarını, menfaatlerini, bu tehditkâr söylem ve eylemlere teslim etmemiz; sessiz kalmamız mümkün değildir. Çünkü bu müttefiklik ve dostluk değildir. İzmir halkının ve kamuoyunun de bu hassasiyette olduğundan şüphemiz yoktur.