MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer yeni yol haritasını açıkladı: Afet bölgesine çadır kentler, 1000 konteyner ve paket arıtma!
Yerel Yönetimler
10 Şubat 2023 Cuma 00:07

Soyer yeni yol haritasını açıkladı: Afet bölgesine çadır kentler, 1000 konteyner ve paket arıtma!

Başkan Soyer açıklamasında basın toplantısında kamuoyuyla paylaştığı 'paralel belediye' uygulamasının yanı sıra afet bölgesinde içinde hastane hizmeti ve aşevi de olacak çadır kentler kurulacağını, bölgede 1000 konteyner inşa edileceğini ve Hatay'da paket arıtma tesisinin yanı sıra altyapı sorunlarını da giderecek çalışmalar yapacağını duyurdu.

GERÇEKİZMİR - Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen, 10 kenti vuran ve binlerce can kaybına neden olan 2 büyük depremle yıkılırken, yaraları sarmak için ülke çapında seferberlik ilan edildi. 

- BÖLGEYİ GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI, YENİ HAMLEYİ AÇIKLADI: PARALEL BELEDİYE!... 

İzmir Büyükşehir Belediyesi de, 'Umut Hareketi' adıyla düzenlenen kampanya ile gönderilen yardımların yanı sıra arama kurtarma ve sağlık çalışmalarına da ekipleriyle destek vermeye devam ediyor. 

Afet bölgesinde temaslarda bulunduktan sonra kente gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gözyaşlarıyla izlenimlerini anlattığı basın toplantısının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yeni yol haritasını açıkladı. 

"Şimdi mücadelemizi farklı bir seviyeye çıkaracağız" diyen Başkan Tunç Soyer afet bölgesinde yaraları sarmak için atılacak yeni adımları sıraladı. 

Başkan Soyer açıklamasında basın toplantısında kamuoyuyla paylaştığı 'paralel belediye' uygulamasının yanı sıra afet bölgesinde içinde hastane hizmeti ve aşevi de olacak çadır kentler kurulacağını, bölgede 1000 konteyner inşa edileceğini ve Hatay'da paket arıtma tesisinin yanı sıra altyapı sorunlarını da giderecek çalışmalar yapacağını duyurdu.

İŞTE O AÇIKLAMA: 

Depremin ilk anından itibaren İzmirliler ve İzmir BŞB olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Şimdi mücadelemizi farklı bir seviyeye çıkaracağız.

TÜM BİRİMLERİN BİR ŞUBESİ AFET BÖLGESİNE 
Deprem bölgelerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizin bir şubesini kuracağız. Binlerce personelimiz yetkinliklerine göre, bölgedeki belediyeler, kaymakamlıklar, valiliklerle koordinasyonlu şekilde ihtiyaç olan bölgelerde çalışacak.

ÇADIRKENTLER KURULACAK 
Çok yakında, Osmaniye’den sonra Hatay, Maraş ve Adıyaman'da çadırkentler kuracağız. Bu çadırkentlerimizde binlerce vatandaşımızın barınma, beslenme, giysi vb. her türlü temel ihtiyaçlarını karşılayacağız. Aşevimiz aracılığıyla günde 3 öğün yemek servisi yapılacak. Çadırkentlerimizde çocuklar ve kadınlar için özel destek ekiplerimiz de olacak.

SAĞLIK HİZMETİ 
Çadırkentlerimizde aynı zamanda sağlık hizmeti de olacak. Hastanesi olan bir belediye olmamız sayesinde, Eşrefpaşa Hastanemizin doktorları ve sağlık personeli gerekli tüm sağlık hizmetlerini çadırkentlerde yaşayan vatandaşlarımız için seferber edecek.

1000 KONTEYNER 
Barınma kapasitesini artırmak için, deprem bölgesinde konteyner üretimine başlayacağız. Gerekli malzemenin teminini, yardım etmek isteyen sanayicilerimizden ve satın alma yoluyla gerçekleştireceğiz. Hemen ilk etapta 1000 konteyner inşa edeceğiz.

PAKET ARITMA TESİSİ 
Hatay’ın bir çok bölgesinde temiz su temin edilemiyor. İZSU ilk olarak Hatay BŞB ekipleriyle paket su arıtma tesisi kuracak, ardından karışan pis su-temiz su kanallarının tamiri için çalışacaklar. Hatay’ın altyapısını eski haline getirmek için gereken her desteği vereceğiz.

İHTİYAÇLARA GÖRE SEVKİYAT
Deprem bölgelerindeki koordinasyon ekiplerimizin belirlediği ihtiyaçlara göre İzmir’den malzeme sevkiyatını yapacağız. Bu sayede hiçbir bölgeye ihtiyaç fazlası malzeme gitmeyecek, zayiat olmayacak. TÜM YARDIMLARINIZIN, BİREBİR İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIĞINDAN EMİN OLACAĞIZ.

Tüm bunları eksiksiz gerçekleştirmek ve depremden etkilenen insanlarımıza umut olmak için desteğinize ihtiyacımız olacak.

Süreç içerisinde ihtiyaçlarımızı sizlere duyuruyor olacağız. 

İzmir her zamanki gibi en iyisini en doğrusunu, en güzeli yapacak. Birlikte başaracağız…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir