MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer’den dikkat çeken çıkış: Yeni Menemen olayları hayal ediyorlar, öyle yağma yok!
Politika
23 Aralık 2023 Cumartesi 13:11

Soyer’den dikkat çeken çıkış: Yeni Menemen olayları hayal ediyorlar, öyle yağma yok!

Büyükşehir Belediye Başkanı Devrim Şehidi Kubilay ve arkadaşlarını anma programında çarpıcı mesajlar verdi. Soyer, “Yeni Menemen olayları hayal etmeye devam ediyorlar. Öyle yağma yok! Cumhuriyetin çocukları asla geçit vermez, vermedi, vermeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal’in İzmiriyiz…” dedi.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Menemen’de 1930 yılında Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen devrim şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey düzenlenen törenlerle anıldı. 

İzmir’in Menemen ilçesinde kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen resmi tören ile başlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Atatürkçü Düşüncü Derneği (ADD) tarafından düzenlenen devrim şehitleri yürüyüşü ile devam eden anma programı Yıldıztepe Şehitliği'ndeki törenle sonlandı. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı anma programı kapsamında şehitlikteki törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den ’e önemli mesajlar geldi. 

"HEPİMİZ KUBİLAYIZ"
Başkan Soyer konuşmasına, “Asteğmen Kubilay, Bekçi Hasan, Bekçi Şevki 93 yıl sonra bizimle buradalar. Yürekleri burada, cesaretleri ve yoldaşları burada... İnandılar ve dövüştüler ölmediler ölümsüzleştiler. Hepimiz Kubilayız, laiklik düşmanı bir avuç hain karşısında biz cumhuriyetin aşılmaz kalesiyiz” diyerek başladı. 

"ÖYLE YAĞMA YOK!"
“Tarih korkakları ve hainleri yazmaz.” diyen Soyer şunları kaydetti: Saltanat ve hilafet sevdalılarını yazmaz. Canları ile Türkiye’yi payidar kılanları yazar. Tarih kahramanları yazar, halk düşmanlarını yazmaz. Yazık ki, halk düşmanları Cumhuriyetimizi kemirmeye çalışıyor. Devlette ve eğitimde laikliği asla kabul edemediler. Yeni Menemen olayları hayal etmeye devam ediyorlar. Öyle yağma yok! Cumhuriyetin çocukları asla geçit vermez, vermedi, vermeyeceğiz. Bizler ‘Sen başla, bitiren bulunur’ diyen Hasan Tahsin’in evlatlarıyız. Bizi bu yoldan kimse döndüremez Cumhuriyetin devrimlerine kimse göz dikemez. Cesarete, bir arada olmaya ve umuda ihtiyacımız var. Biz de bu karanlığın karşısında dimdik duracağız. Okullarımızı tarikatlara açmaya çalışan karanlık zihniyete asla izin vermeyeceğiz. Biz Mustafa Kemal’in İzmiriyiz… 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir