MENÜ
İzmir 16°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer’in 1 milyon hedefi için ilk somut adım: Taslak hazır!
Kültür-Sanat
7 Ağustos 2020 Cuma 11:49

Soyer’in 1 milyon hedefi için ilk somut adım: Taslak hazır!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in koltuğa oturmasıyla gündeme gelen şehir tiyatroları için somut adım atıldı. İzmir Şehir Tiyatroları Yönetmelik Taslağının oy birliği ile uygun bulunduğuna dair komisyon raporu meclis gündemine alındı.

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve gelir gelmez kültür sanat çalışmaları üzerinden yaptığı, “Hem şehir tiyatrolarını kuracağız hem özel tiyatroları destekleyeceğiz. 1 milyon tiyatro izleyicisine ulaşmayı hedefliyoruz” açıklaması sonrasında flaş bir adım atıldı.

Yıllardır kurulması konuşulan tiyatrolar son gelişmeyle meclis gündemine alındı. Komisyonlarda incelenen ve kabul edilmesi amacıyla meclise gönderilen maddede İzmir Şehir Tiyatroları Yönetmelik Taslağının oy birliğiyle kabul edildiği aktarıldı. Meclis oturumunda karar alınması halinde resmi bir adım atılmış olacak.

Konuyla ilgili, “Türk Tiyatrosunun geleceğe yönelik, yaratıcı atılımlarla önderlik etmesini sağlamak, yeni eserlerin üretilmesini sistematize hale getirmek, yerli ve yabancı tiyatro eserlerinin seçkin örneklerini seyircisine ulaştırmak, tiyatro sanatını yaşatmak ve değer katmak amacıyla kurulacak olan İzmir Şehir Tiyatroları Yönetmelik Taslağının oy birliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk-Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Raporu” olarak bilgi verildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir