MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sürekli'den Soyer'e sert tepki: İşi gücü bırakmış...
Politika
3 Mart 2020 Salı 17:54

Sürekli'den Soyer'e sert tepki: İşi gücü bırakmış...

Soyer'in Suriye'nin İdlib kentinden gelen şehit haberleri sonrası sosyal medya hesabından yayınladığı mesaja, AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’den tepki geldi. Sürekli, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, işi gücü bırakmış; içerde ve dışarda terörü yok etmek için verdiğimiz her mücadeleye karşı çıkmanın kitabını yazıyor” ifadelerini kullandı.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, askerlik hizmetini İzmir’de yapan er ve erbaşlar askerlik süresince toplu taşımadan ücretsiz yararlanacaklarını sosyal medya hesabından duyururken, Suriye'nin İdlib kentinden art arda gelen acı haberler hakkında da mesajlar vermişti.

Başkan Soyer, "Türkiye’nin içine kapanmış, dünyayla kavgalı bir konumda olmasını kabullenemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda, nefesimiz yettiğince “yurtta sulh, cihanda sulh” demeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Soyer'in mesajlarına AK Parti cephesinden tepki geldi

SÜREKLİ: İŞİ GÜCÜ BIRAKMIŞ... 
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında Soyer’i eleştirdi. Sürekli, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, işi gücü bırakmış; içerde ve dışarda terörü yok etmek için verdiğimiz her mücadeleye karşı çıkmanın kitabını yazıyor.
Hatırlatmak isteriz ki; dün atalarımız, vatan olmak uğrunda can vererek biz evlatlarının geleceğini kurtardı. Bugün Mehmetçiğimiz de bu vatanın bütünlüğünü koruyarak tüm evlatlarımızın geleceğini kurtarmanın mücadelesini veriyor.
Bu yolda verilen mücadeleyi baltalayarak genel siyaset yapmak yerine; kurtuluş ve kuruluşun şehri olan İzmir'in hak ettiği yerel hizmetleri  hayata geçirmeye kafa yormalılar” ifadelerini kullandı. 



HIZAL: O BEBEKLERİ GÖRMEZDEN Mİ GELELİM?

Öte yandan Soyer'in mesajlarına Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'dan da tepki geldi. Hızal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Soyer, bilmediği konularda daha fazla konuşup milletimizin hassasiyetlerini hafife almaktan vazgeçmeli ve asıl işi olan İzmir’e bakmalıdır! Suriye tarafından atılan havanlarla sınır şehirlerimizde kaybettiğimiz canları aklımızdan silip, sınırlarımızı korumayalım mı? Suriye’de üzerine varil bombaları yağan bebekleri görmezden mi gelelim? Kendisi bu konularda oturduğu yerden ahkam kesmenin ne kadar beyhude bir hareket olduğunu gayet iyi bilse de tribünlere oynamak kendisinin alışkanlığı haline geldiği için vazgeçemiyor. Sayın Soyer’in, garantör ülke konumunda olan Türkiye’nin, bölgede yaşayan kardeşlerimizin canını ve sınırlarımızı korumak amacıyla gerçekleştirdiği her harekatta böyle çığırtkanlık yapması doğru değildir. Geçtiğimiz 9 yıl içerisinde Suriye yönetimi ve diğer garantör ülkeler ile yapılan görüşmeler, çağrılar ve girişimler hükümetimizin barışçıl çözümlerinin en büyük örneğidir. Hükümetimizin dış politikalarını cahilce eleştirme gafletinde bulunan Tunç Soyer’in aklını İzmir’de yaşayan vatandaşlarımıza hizmet etmeye harcaması temennimizi yinelemekte fayda görüyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir