MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Suriye'de ABD-Rusya gerilimi!
Dünyadan
6 Temmuz 2023 Perşembe 14:42

Suriye'de ABD-Rusya gerilimi!

ABD ile Rusya ve İran arasında gerilim tırmandı. Suriye semalarında Rus jetlerinin Amerikan dronelarını taciz ettiği açıklandı. İran ise Umman körfezinde iki tankeri alıkoymaya çalıştı. Amerikan Savaş gemisinin müdahalesiyle engellenen olayda İran savaş gemisinin ateş açtığı bildirildi.

Rus jetleri Amerikan SİHA'larını taciz etti, Suriye semalarındaki tehlikeli yakınlaşma kameralara yansıdı.

NTV'de yer alan habere göre ABD Hava Kuvvetleri, Rus jetlerinin DAEŞ karşıtı operasyon düzenleyen 3 Amerikan drone’una taciz ve engelleme yaptığını duyurdu.

Pentagon'un paylaştığı kayıtlarda,, SU-35 tipi Rus jetlerinin MQ-9 Reaper SİHA'larına tehlikeli biçimde yaklaştığı görüldü.

Amerikalı yetkililer, Rus pilotların kasıtlı olarak drone’ların önünü kestiğini,  jetin "art yakıcısını" ateşleyerek SİHA'lara zarar vermeye çalıştığını aktardı.

Bir başka görüntüde ise Rus uçaklarının Amerikan drone'larının uçuş güzergahına bıraktığı paraşütlü aydınlatma fişekleri görülüyor.

Amerikan tarafı, Rus pilotlarının kasıtlı olarak uçuş güvenliğini tehlikeye attığını ve profesyonellik dışı davranışlarda bulunduğunu savundu. Mart ayında, Amerikan insansız hava aracı, çok yakın geçen bir Rus uçağının temasıyla hasar görmüş ve Karadeniz'e düşmüştü.

PENTAGON: İRAN İKİ TANKERİ ALIKOYMAYA ÇALIŞTI
Umman körfezi ise ABD ve İran arasında gerilime sahne oldu. Amerikan donanması, Tahran yönetiminin uluslararası sularda seyreden iki tankeri alıkoymaya çalıştığını duyurdu.

Amerikan gemilerinin müdahalesiyle teşebbüsün engellendiği ancak bu esnada İran savaş gemisinden sivil tankere ateş açıldığı belirtildi. İran gemisinin,, marşal adaları ve bahama bandıralı iki tankeri alıkoymak istediği, Amerikan Destroyerinin müdahelesiyle bölgeden uzaklaştığı vurgulandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir