MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TBB raporunda çarpıcı İzmir detayı: Mülteci sayısı kaç, hangi öneri sunuldu?
Güncel
12 Temmuz 2021 Pazartesi 08:40

TBB raporunda çarpıcı İzmir detayı: Mülteci sayısı kaç, hangi öneri sunuldu?

Türkiye Belediyeler Birliği'nin 2020 Faaliyet Raporu'nda İzmir'i yakından ilgilendiren önemli veriler yer aldı. Kentte 148 bin 18 mülteci olduğu belirtildi. Belediyelerin mali sıkıntıları için çözümler üreten birliğin ayrıca "Belediyelerin genel bütçe vergi gelirleri tahsilatından aldıkları kişi başı payların sığınmacı sayısı kadar arttırılması" önerisi sunduğu aktarıldı.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) 2020 yılı faaliyet raporunda önemli bilgiler yer aldı. Belediyelerin sıkıntı, problem ve sorunlarının çözümü için çalışmalar düzenlendiği belirtilirken İzmir özelinde de paylaşılan veriler dikkat çekti.

Sığınmacı barındıran belediyelerin mali yüküne vurgu yapılan kısımda hem illerin nüfuslarına oranla nasıl bir yapıda oldukları aktarıldı hem de öneri sunuldu.

Bu kapsamda; 4 milyon 360 bin 22 nüfusa sahip İzmir'in mülteci sayısının 148 bin 18 olduğu belirtildi. İl nüfusu oranının ise 3.39 olduğu aktarıldı.

Raporda, "Belediyelerin genel bütçe vergi gelirleri tahsilatından aldıkları kişi başı payların sığınmacı sayısı kadar arttırılması" önerisi getirildiği de belirtildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir