MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TBMM'de 'İzmir' zirvesi: Başbakan ve vekiller neler konuştu?
Politika
1 Şubat 2018 Perşembe 09:20

TBMM'de 'İzmir' zirvesi: Başbakan ve vekiller neler konuştu?

Başbakan Yıldırım başkanlığında geride kalan hafta yoğun ülke gündemi ve Afrin’deki harekat nedeniyle ertelenen zirve gerçekleşti. Başbakan’ın TBMM’de gerçekleşen toplantında İzmir milletvekillerinden il başkanlığı için tek tek görüş aldığı öğrenildi.

GERÇEKİZMİR – AK Parti’de kongre takvimi işlemeye devam ederken henüz sürecin netleşmediği İzmir Teşkilatı’yla ilgili kritik bir zirve gerçekleşti.

Başbakan Binali Yıldırım geride kalan hafta yoğun ülke gündemi ve Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle ertelenen toplantıda İzmir Milletvekilleri ile bir araya geldi.

Yıldırım’ın dün akşamüstü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleşen toplantıda İzmir milletvekillerinden tek tek görüş aldığı ayrıca zirvede il başkanlığı için isimlerin de konuşulduğu öğrenildi.

İzmir Milletvekili olan Başbakan Yıldırım’ın süreçte belirleyici etkenlerinden biri olacak kanaatini ve toplantıda öne çıkan görüşleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bildireceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ya da başka bir isim konusunda Başbakan Yıldırım’ın kanaati, Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın raporları ve İzmir milletvekillerinin görüşlerini de dikkate alarak son kararı vermesi bekleniyor.

Öte yandan AK Parti’de ilçe kongrelerinin de İzmir İl Başkanlığı konusunda kesin kararın verilmesinin ardından başlayacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir