MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TBMM'deki tartışma İzmir'e taşındı: Yücel ve Sürekli'den çarpıcı mesajlar!
Politika
12 Aralık 2021 Pazar 20:43

TBMM'deki tartışma İzmir'e taşındı: Yücel ve Sürekli'den çarpıcı mesajlar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un, TBMM'de yaptığı konuşmada İzmir mesajları tartışma yarattı. Kurum’a kürsüden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yanıt verirken, tartışmaya CHP İl Başkanı Yücel ve AK Parti İl Başkanı Sürekli de dahil oldu.

GERÇEKİZMİR - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde İzmir üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştiren Bakan Murat Kurum’un açıklamaları polemik yarattı.

Bakan Kurum'un oturumdaki “Yirmi beş yılda Gazi Mustafa Kemal'in mağrur İzmir’ini mağdur İzmir yaptınız. İzmir’i Cumhuriyet Halk Partisinin insafına bırakmayacağız” sözlerine CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel yanıt verdi.

CHP'li Özel, konuşmasında “Sayın Kurum,  İzmir'e ne adaylar, ne bakanlar, hatta bir eski başbakan geldi. Eğer bu kadar meraklıysanız, İzmir'e bir dahaki sefere cesaretiniz varsa aday olun. İzmir o uzun boyunuzun ölçüsünü nasıl alacakmış bir görün” ifadelerini kullandı.

TBMM’deki İzmir tartışmasına kentin CHP’li ve AK Partili il başkanları da sosyal medyadan dahil oldu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Özel’in konuşmasının videosunu paylaşarak, “Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel çok haklı; boyunun ölçüsünü aldırmak isteyen varsa ilk seçimlerde İzmir’e bekleriz. Referanslarımız Binali Yıldırım, Nihat Zeybekçi” mesajını paylaştı. 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, Bakan Kurum’un konuşmasının videosunu paylaştı.

Sürekli, Kurum’un  “İzmir’i CHP’lilerin insafına bırakmayacağız” sözlerini alıntılarayarak “İzmir’e yerinde saymak ve çıkmaz sokaklar değil;  Gerçek hizmet, dönüşüm ve gelişim yakışır” mesajını verdi. 

Başkan Sürekli’nin Bakan Kurum ile ilgili paylaştığı bölümde, Kurum’un şu ifadeleri yer aldı; “Bugün sizin partiniz tarafından yönetilen İzmir’de toplam 5.400 konutluk İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesini biz başlattık ve değerli kardeşlerim, 26 Kasım’da, dokuz ay gibi kısa bir sürede İzmirli kardeşlerimize teslim ettik. İnşallah 2022’de de İzmir’de evine kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak. İzmir'de inşallah çok daha büyük işler yapacağız ve İzmir’i Cumhuriyet Halk Partisinin insafına bırakmayacağız”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir