MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TİP Adayı Değirmenci'den İzmir'e mesaj seli: Bir oy bile boşa gitmeyecek!
Politika
19 Nisan 2023 Çarşamba 12:40

TİP Adayı Değirmenci'den İzmir'e mesaj seli: Bir oy bile boşa gitmeyecek!

Meclis’te 4 vekil ile Türkiye gündeminde sık sık yer alan TİP 14 Mayıs’taki seçimlere Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında girse de bazı illerde ayrı liste çıkardı. İzmir 2. Bölge de bunlardan birisi… TİP’in İzmir 2. Bölge 1. Sıra adayı ise Gazeteci İrfan Değirmenci… Değirmenci TİP’in İzmir’deki vekil hedefi, İzmirli depremzedelerin sorunları, oy bölme tartışmaları ve halktan gelen tepkilere dair Gerçekİzmir’e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye gözünü 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilliği seçimlerine çevirdi. 

Siyasi partiler Yüksek Seçim Kurulu’na(YSK) aday listelerini teslim ettikten sonra tam gaz sahaya inerken Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçime giren Türkiye İşçi Partisi(TİP) bazı illerde ortak liste dışında aday çıkardı.

İzmir 2.Bölgede seçime ayrı liste ile giren TİP’in 1. Sıra adayı Gazeteci İrfan Değirmenci kentte seçim çalışmalarına başlarken TİP İzmir’de geçtiğimiz Cumartesi günü yüksek katılımlı bir aday tanıtım toplantısı da gerçekleştirdi. 

Saha çalışmalarına başlayan Değirmenci sahada İzmirlilerden aldığı tepkilere, kentin sorunlarına dair görüşlerine, TİP İzmir hedeflerine ve İzmir depremzedelerinin sorunlarına dair Gerçekİzmir’e konuştu. 



"O KADAR GÜZEL TEPKİLER ALIYORUZ Kİ…"
Değirmenci İzmir’de saha çalışmalarına başladıktan sonra aldığı tepkilere dair, "O kadar güzel tepkiler alıyoruz ki… Dün Bayraklı Cem Evi’ndeydik, Bayraklı’da depremzedeler ile buluştuk. Manavkuyu’da Dersimliler Derneği’ne gittik, Karşıyaka’da Pazaryeri gezdik. Bugün Bornova’dayız. Gönlümüz sizinle diyor İzmirliler. Muazzam bir destek. Bizim İzmir’de Cumartesi yaptığımız aday toplantısı bu şehirde bir kapalı salonda yapılmış solun sosyalistlerin yaptığı bir araya geldiği en kalabalık toplantılardan biri oldu’’ şeklinde konuştu. 

İZMİR’E MESAJ: BİR OY BİLE BOŞA GİTMEYECEK!
Değirmenci TİP’e yönelen ‘oy bölme’ eleştirilerini İzmir’de de duyduğunu söylerken tepkilere şöyle yanıt verdi, ‘’Gönlü bizden yana İzmir’in. Kafalarında soru işaretleri var. Dün akşam Bostanlı’da Ortaoyuncular’ın oyununu izlemeye gittik. Muazzam bir ilgi gösterdiler. Bize sorular soruyorlar; ‘Size oyumuzu verirsek siz 100 bin oyla milletvekili oluyorsunuz evet ama 120 bin oy alırsanız o zaman 20 bin oy ne olacak’ ben de diyorumki bölgede birinci parti olan CHP’ye gidecek. Hiçbir endişeniz olmasın diyorum. Ülke genelinde de ittifakla seçime girdiğimiz için yüzde 7’yi zaten hayli hayli geçiyoruz. TİP’e verecekleri bir oy bile boşa gitmeyecek.’’



LAİKLİK TİP’İN KIRMIZI ÇİZGİSİ!
Değirmenci İzmirlilerin kendisine Atatürk ile ilgili sorunlar sorduğunu söyledi ve şunları kaydetti: Atatürk hassasiyeti ile ilgili sorular soruyorlar. Beni bilen biliyor zaten. Atatürk devrimlerinin aydınlanma hamlesinin savunucuyum, takipçisiyiz. Laiklik TİP’in kırmızı çizgisi zaten. Meclis o kadar sağa kaydı ki. Biz varlığımızla CHP’nin ortakları tarafından sağa çekilmesinin önünde bir engel olacağız. CHP’nin de elini kolaylaştıracak. İstanbul Sözleşmesi için Anayasa değişikliği için oradayız. Adaletten yana tavır alacağız Meclis’te. İzmirliler diyorum ki o kadar rahatlıkla verebilirsiniz ki oyunuzu TİP’e ve sonrasında biz yine burada olacağız, telefonlarını açmayan, makam aracından vekillerden değiliz ben zaten profesyonel siyasetçi değilim. Ben yine buradayım halkın arasındayım. İzmir’in sesi olmak için Ankara’ya gidiyorum.’

İZMİRLİ DEPREMZEDELERE DESTEK: ANKARA’DA BAĞIRA BAĞIRA DİLE GETİRECEĞİM!
İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği’ni de ziyaret eden Değirmenci depremzedelerin yaşadığı sorunlarla ilgili şunları dile getirdi, ‘’Notlarımı aldım. Bunları bağıra bağıra Ankara’da Meclis’te dile getireceğim. 5 bin ağır hasarlı, 67 bin az hasarlı, 8 bin orta hasarlı bina var demişler. Bilirkişi raporlarına da güvenmiyor depremzedeler. Neye göre bize az hasarlı dediniz diye soruyorlar! Şimdi 2 yıl ödemesiz, 18 yıl ödemeli, düşük faizli kredi talep ediyorlar. Başlarını sokacakları bir ev istiyorlar. Buranın afet bölgesi ilan edilmemiş olması büyük handikap. Kira bedeli talebi var. 3 yıl geçti üzerinden depremin, vakti zamanında 3 bin TL’ye kirada oturuyormuş şimdi 10 bin, 15 bin TL’ye çıkmış kiralar. Bir emekli nasıl ödeyecek bu kirayı? Bu insanların barınma sorunu var. Bir kooperatif var. O kooperatifin desteklenmesi gerekiyor. Güven problemi de oluşmuş. Buraya gireriz ama ev sahibi olamazsak ne olacak diye. Yalnız hissediyorlar kendilerini. Hayır dedik yalnız değilsiniz, biz buradayız. Bu sorun çözülecek. Sadece İzmir depremzedeleri için değil. Türkiye’de çok ciddi barınma sorunu var. Boş evler var. İnsanlar evleri yatırım aracı olarak görüyor. Zenginler alıyor 50 tane daire boş tutuyor. Burada kirasını ödeyemediği için sokakta kalan anneler var. Bunun mücadelesini vereceğiz.’’

DEPREMİNİ BEKLEYEN ŞEHİR: İZMİR!
Değirmenci İzmir’in sorunlarından bahsettiği bölümde deprem gerçeğine bir kez daha değindi. 
Değirmenci, ‘’İzmir depremini bekleyen şehir tıpkı İstanbul gibi. Buna hemen acil önlem alınması gerekiyor. Tüm paydaşları ile birlikte. Oturup konuşulup bu şehirde depremden en az hasarla nasıl çıkarız diye konuşulması gerekiyor. Trafik deseniz İstanbul’u aratmıyor sıkışık durumda. Çevre, ekoloji deseniz yeşil alanlar talan ediliyor. İzmir’e yakışmayan gökdelenler dikiliyor’’ dedi. 



LİSTEMİZ OLDUĞU GİBİ İZMİRLİ!
Değirmenci konuşmasının devamında TİP’in İzmir listesini değerlendirdi. Değirmenci, "Bizim listemiz olduğu gibi İzmirli, Eser Atak var 3. Sıra adayımız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bürokrasi tecrübesi olan Eser Atak var. Biz 2 milyona yakın İzmirliden 300 bine yakın oy alırsak bu bölgede yaşayan, biz Eser Atak’ı da Meclis’e götürürüz. İzmirlinin haklarını savunacağız’’ ifadelerini kullandı.

HEDEF SORUSUNA YANIT: İZMİR’DE NEDEN 3’LE KALAYIM!
İzmir’in 2. Bölgede TİP'in hedefi üç vekil mi sorusunu yanıtlayan Değirmenci, "Değil. Yok. Niye 3 milletvekili ile kalayım. 4. sırada Adalet (Kul) Abla var Aliağa işçilerinin sesi. 5.sırada Doktor Özlem Avcı var. 6.sırada işçi arkadaşımız Aydın Tepe var. 7’de Aykut Yüksel var. 8’de Deniz Kondil var, motor kuryesi. Pandemi döneminde çalışmaya zorlananlardan biri... 9’da Sena Hanım (Mevlüde Sena Yazıbağlı Selanik) var avukat, İzmir Barosu’nun LGBTİ Hakları Komisyonu üyesi. Niye onu da götürmeyelim? Hedefimiz yüksek. Bakalım İzmirliler ne takdir edecekler...’’ dedi. 

TİP’İN İZMİR 2. BÖLGE ADAYLARI: 
İRFAN DEĞİRMENCİ 
MEHMET KANİ
ESER ATAK 
ADALET KUL 
ÖZLEM AVCI 
AYDIN TEPE 
AYKUT YÜKSEL 
DENİZ KONDİL 
MEVLUDA SENA YAZIBAĞLI SELANİK 
ALİ HAYDAR ÖZTÜRK 
GÜZEL ÖZTÜRK
OYA OYBİR MİDİLLİ 
BEYZA YAMAN 
MELİS AYDINLI

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir