MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TMMOB'dan adaylara: Her sözün takipçisi olacağız!
Güncel
5 Aralık 2023 Salı 08:29

TMMOB'dan adaylara: Her sözün takipçisi olacağız!

TMMOB İzmir İKK, 22-23 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Kent Sempozyumu için yurttaşlara katılım çağrısında bulundu. Yerel seçim öncesinde aday adaylarına uyarıda bulunan Aydemir, “Söylenen her sözün takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.
TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen Kent Sempozyumu’nun tanıtım toplantısı İzmir Mimarlık Merkezi’nde yapıldı. ‘Direnen Kentlerde Adalet ve Demokrasi’ konulu sempozyumun tanıtım toplantısında, 22-23 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenecek ve ‘Nasıl bir İzmir’ sorusuna yanıt aranacak olan etkinliğin içeriğine dair bilgiler paylaşıldı. Basın açıklamasını TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Aydemir okudu.

SOKAĞIN SESİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Sempozyumun amacı ve hedeflerine dair konuşan Aydemir, “Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında adalet ve demokrasi için mücadele ediyoruz. Ormanlarımızın, su kaynaklarımızın, toprağımızın, yağmalandığı ağır günlerden geçiyoruz. Emeğimizin, yaşamımızın, geleceğimizin, haklarımızın gasp edildiği, yaşanabilir kentleri, doğayı, adaleti, özgürlüğü demokrasiyi adaleti savunanların bedel ödediği bir ülkede, her şeye rağmen doğruları söylemeye devam ediyoruz. Yaşam için adalet, adalet için demokrasi sözümüzü büyütmek için yürüyoruz. Kentlerimizde de adalet ve demokrasi için kentin tüm bileşenleri ile mücadelemizi büyütmekten vazgeçmiyoruz. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ve bünyesindeki 24 meslek odası uzmanlık alanlarımız doğrultusunda kente ve projelere dair görüşlerimizi basın açıklamaları, raporlar, bilgilendirmeler ile sık sık kamuoyu ve ilgili idareler ile paylaşıyoruz. Yaşanılabilir, güvenli kentlerde sağlıklı güvenli ve adil yaşam haklarımız için yürüttüğümüz kent mücadelesinde bu amacı taşıyan tüm paydaşlarımız ile birlikte sokağın sesini duyurmaya çalışıyoruz” dedi. 

SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Yerel seçimler öncesinde ‘Nasıl bir İzmir’ sorusuna sempozyum aracılığıyla yanıt arayacaklarını vurgulayan Aydemir, “TMMOB tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında tüm kentlerimizde gerçekleştirilecek Kent Sempozyumları ile kente dair sözlerimizi paylaşıyoruz. TMMOB İzmir İKK olarak her 5 yılda bir düzenli gerçekleştirdiğimiz İzmir Kent Sempozyumu’muzu 22-23 Aralık tarihlerinde İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. 24 meslek odamız ile 6 oturumda gerçekleştirmeyi planladığımız sempozyum kapsamında, sunumlar, konuk konuşmacılar ve forumlar ile kente dair görüşlerimizi, nasıl bir kent istediğimizi, önerileri, eleştirileri paylaşacak, yerel seçimler öncesinde kente dair beklenti ve taleplerimizi dile getireceğiz. Kentlerimizin mevcut durumu, kent planlaması ve yönetimi, afetler, kentin adaleti, kent suçlarına kadar farklı başlıklar altında değerli sunumlar ve paylaşımlar ile kentimizin bugünü ve geleceğine dair düşüncelerimizi paylaşacağız. 2024 yılı mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde kentin, kentte yaşayanların, uzman meslek odalarının sözleri ve değerlendirmeleri ile ‘Nasıl Bir Kent Nasıl Bir İzmir’ sorusunun yanıtını arayacağımız sempozyumumuzda, yerel yönetimlere aday olanların, yönetime gelmeleri halinde vurguladığımız tüm konuların takipçisi olacağımızı bir kez daha paylaşıyor, tüm İzmirlileri bizlerle birlikte kente dair gücümüzü büyütmeye davet ediyoruz. Kenti yönetmeye aday olan her bireyin her sözünün takipçisi seçilmeleri durumunda da aynı sözlerin takipçisi olacağız. Söylenen her sözün, kent suçunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir